O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
O biografie
ISBN ePub

978-973-46-3370-8

ISBN PDF

978-973-46-3371-5

An apariție

2012

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
EGO-GRAFII
Domenii

O biografie

Autori: Andrei Șerban
19.95 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 
Editia a II-a
Cu o postfata de Basarab Nicolescu
 
Un parcurs uimitor, plin de succese, de experiente inedite si exotice, dar si de munca zdrobitoare si dezamagiri. Experienta lui Andrei Serban, emigrant picat din lumea cenusie a comunismului romanesc in „jungla” boemei newyorkeze, momentele deosebite petrecute alaturi de Peter Brook si de discipolii sai, exercitiile de meditatie zazen intr-o manastire de linga Tokyo, intilnirea cu regina Farah a Iranului si cu numeroase personaje iesite din comun sint doar citeva dintre punctele de interes ale acestei (auto)biografii. Nu lipsite de picanterie sint povestile legate de Romania, mai ales in cei trei ani petrecuti in fruntea Nationalului bucurestean. Aceste pagini sint insa marcate de tristetea omului care vrea sa-si puna talentul si experienta in slujba tarii sale, dar intimpina aceleasi tare care inca otravesc spatiul romanesc. O carte plina de farmec, umor si melancolie, care ne da masura unui mare artist.
 
Din cuprins:
Echilibrist intre doua lumiCopacul zburator • Tatal meu si plimbarea cu birja • Mama si complicatiile interetnice • Oglinda, papusile si Toscanini • Revolutionind Scrisoarea pierduta • Anii formarii – Institutul de Teatru • Intilnirea cu Grotowski • Iulius Cezar la Bulandra • Regizor de televiziune • Nocturnele de la Tandarica • Iona in premiera la Teatrul Mic • Intre teatru si opera • Debutez la Cardiff cu Evgheni Oneghin • Luciile mele • Hamlet – piesa imposibila
 
„In deschiderea unei conferinte pe care am tinut-o la Colegiul Noua Europa, Andrei Plesu, care ma invitase acolo, mi-a spus aparent mirat: «Draga Andrei, observ cum tu tot revii in tara, desi de fiecare data Romania pare ca iti spune raspicat: ‘Dom’le, noi nu te vrem, stai acolo la tine in America si lasa-ne in pace, ai inteles?’. Iar tu parca te incapatinezi si nu vrei sa auzi mesajul. De ce, dom’le?». (…) Desi eram inca foarte tinar cind am plecat in America, ceva din mine nu s-a despartit niciodata definitiv de Romania si, in ciuda experientelor amare de dinainte si in special de dupa Revolutie, cu tot tacimul de sicane, continui sa revin. De ce? Pe nesimtite, din cauza glumei lui Plesu, mi s-a furisat in minte proverbiala declaratie a lui Lapusneanu: «Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!».” (Andrei Serban)
 
„Scriind cu lejeritate, gratie si deseori cu umor despre subiecte profunde, Andrei Serban se regaseste in paginile cartii asa cum este si in viata de fiecare zi, intr-o rara imbinare intre inocenta copilului si experienta inteleptului. Urcind toate treptele gloriei, Andrei Serban cunoaste bine vanitatea succesului. Pasionat fara intransigenta, el este tolerant fara nici o concesie de substanta. Simplitatea sa surprinde – nici o urma a infatuarii de mare maestru si profesor nu umbreste prezenta sa umana. Andrei Serban nu incremeneste in propria sa statuie: el ramine un perpetuu cautator al Adevarului.” (Basarab Nicolescu)
An apariție
2012
Lună apariție
12
Număr pagini
399
Tip ediție
broșată
Format
120x185
Fără comentarii


Despre autori


Andrei Şerban, ca tânăr regizor absolvent al Institutului de Teatru din Bucureşti, a fost invitat cu o bursă Ford la New York, la teatrul „La Mama”. A studiat apoi un an cu Peter Brook la Centrul Internaţional de Cercetări Teatrale din Paris. A ajuns curând unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru şi operă din lume, cu o carieră remarcabilă în SUA şi Europa. A lucrat pe scene prestigioase (Metropolitan Opera, Comedia Franceză, Opera din Paris şi Viena, Covent Garden, Teatrul Naţional din Londra etc.) şi a revenit după 1989 în România pentru a conduce timp de trei ani Teatrul Naţional din Bucureşti, unde a pus în scenă, printre altele, Trilogia antică, montată iniţial la „La Mama”, cu un succes internaţional răsunător. A rămas prezent în viaţa teatrală a ţării. A fost şeful catedrei de actorie la Universitatea Columbia, a predat la diverse şcoli de teatru din lume, a fost nominalizat pentru Tony Awards şi a primit numeroase premii şi distincţii, printre care Obie, „Mr. Abbott”, Elliot Norton for Sustained Excellence, Ordinul „Steaua României”, precum şi numeroase premii UNITER. La Editura Polirom a mai publicat Niciodată singur. Fragmente dintr-o galerie de portrete (2021).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.