Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
Instalația
ISBN
978-973-23-3138-5
An apariție
2016
Lună apariție
6
Număr pagini
64
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Colecție
CARTEA ROMÂNEASCĂ
Domenii

Instalația

Autori: Alex Văsieș
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
O actualizare a puterii si frumusetii memoriei, care fixeaza adincimea si imaginile unui limbaj al disparitiei. Un inventar al substituirilor, transpus intr-un discurs autoreferential si tehnologic, dar si o meditatie asupra nostalgiei, asupra liniilor de fuga care pot distorsiona modelul, insinuindu-se ca forme aparent distincte, particulare spre o afectivitate pastrata in permanenta drept reper inevitabil.
Instalatia este o carte despre sfirsitul copilariei, despre adolescenta si despre dragoste.
 
„De multe ori m-am intrebat cum va arata in literatura adolescenta celor care s-au nascut in anii ’90. Pe cea a douamiistilor am perceput-o mai ales ca pe o lunga secventa in care personajul principal cutreiera fara tinta un cartier cu reguli aspre si batai. Cei de dupa ei, si cred ca Alex e unul dintre cei mai coerenti, sint in ipostaza omului incarcat cu legaturi si fire electrice (vezi Serban Savu). De la periferie, detasati, fac posibila conectarea. Ingroapa firele si le monteaza in tablou pentru aprinderea instalatiei.” (Andrei Dosa)
 
„Daca poetii minimalisti din ultimii ani incearca adesea sa triseze subtil decupind din real aspectele lui violente (i.e. maximale), Alex Vasies risca prin pariul total pe placiditate. Nu e vorba insa doar de o inregistrare cu intensitate scazuta a datelor realului si a dinamicii «deplasarilor atomice», ci de un mult mai subtil proces de asceza: un ghid fara emfaza de How to disappear completely in spatele texturii realului.” (Alex Goldis)
An apariție
2016
Lună apariție
6
Număr pagini
64
Tip ediție
broșată
Format
135x220
Fără comentarii


Despre autori


Alex Vasies s-a nascut pe 14 iunie 1993, la Bistrita. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, unde in prezent studiaza ca masterand. In 2012, a debutat cu volumul Lovitura de cap, publicat de Casa de Pariuri Literare, obtinind Premiul USR Cluj pentru debut.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.