- ISBN ePub
-
978-973-46-9010-7
- ISBN PDF
-
978-973-46-9011-4
- An apariție
-
2022
- Tip ediție
- eBook
- Format
- ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
- Colecție
- HEXAGON > Cartea de călătorie
- Domenii
Traducere de Daniela Rogobete
Robert Macfarlane ne propune o fascinantă explorare a relației noastre cu întunericul, cu ceea ce se află în adîncul pămîntului și al minții noastre. În această călătorie în „timpul profund”, care începe cu nașterea universului și ajunge pînă într-un viitor post-uman, admirăm arta preistorică din peșterile marine norvegiene și adîncurile albastre ale calotei glaciare din Groenlanda, vizităm tumulii din Epoca Bronzului și labirintul catacombelor pariziene, examinăm rețelele fungice subterane prin care copacii comunică între ei și „ascunzătoarea” în care vor sta deșeurile nucleare în următorii 100.000 de ani. Pășind pe urmele umbrelor, vom afla poveștile multor exploratori, artiști, speologi, scafandri, visători și criminali care au coborît în lumea de sub noi în căutarea „beznei cumplite din adîncul pămîntului”, cum spunea Cormac McCarthy.
Dintr-un unghi de vedere geologic asupra planetei noastre, Macfarlane pune o întrebare vitală și tulburătoare: oare sîntem niște buni strămoși pentru Pămîntul viitorului? De la primele pagini, remarcabile, pînă la concluzia încărcată de emoție, Lumea de sub noi este un periplu în care se împletesc miracolele și pierderea, teama și speranța. O carte ce ne va schimba felul în care privim lumea.
„Lumea de sub noi este un portal de lumină în vremuri întunecate. Aveam nevoie de această carte despre frumusețea din străfunduri ca să alinăm durerea ai cărei martori sîntem pe fața pămîntului.” (The New York Times Book Review)
„O carte extraordinară, deopotrivă erudită și ușor de citit, pasionantă și minunat scrisă.” (The Guardian)
- An apariție
- 2021
- Lună apariție
- 1
- Număr pagini
- 464
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 135x200
Despre autori
Robert Macfaralane este autorul mai multor cărţi despre natură şi oameni devenite bestselleruri, între care The Wild Places, The Old Ways, Landmarks, Original Copy, The Gifts of Reading, Underland, The Lost Spells şi The Lost Words (ultimele două împreună cu Jackie Morris). Cărţile sale, distinse cu premii şi traduse în numeroase limbi, au fost adaptate pentru film, televiziune, radio, teatru şi muzică. În anul 2017, American Academy of Arts and Letters i‑a decernat prestigiosul premiu E.M. Forster Award for Literature. Este fellow la Emmanuel College, Cambridge. La Polirom au apărut volumele Lumea de sub noi. O călătorie în adâncul pământului (2021) şi Munţii din minte. Istoria unei fascinaţii (2022).
Pentru volumul Vechile drumuri. O călătorie pe jos, Robert Macfarlane a fost recompensat în anul 2013 cu Dolman Best Travel Book Award, premiu atribuit celei mai bune cărţi de călătorie.