Boala polichistică renală autosomal...
ISBN
973-683-280-5
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
BIOS
Domenii

Boala polichistică renală autosomal dominantă

Autori: Mircea Covic
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Incadrarea nosologica a bolii polichistice renale autosomal dominante (ADPKD) si importanta practica a studiului acestei afectiuni • Nefrogeneza si histofiziologia tubilor uriniferi • Ereditatea si genetica moleculara a bolii polichistice renale autosomal dominante (ADPKD) • Patogenia bolii chistice renale autosomal dominante (ADPKD) • Anatomia patologica a bolii polichistice renale autosomal dominante (ADPKD) • Manifestarile renale in ADPKD • Manifestarile extrarenale in ADPKD • Diagnosticul bolii polichistice renale autosomal dominante (ADPKD) • Evolutia si prognosticul bolii polichistice renale autosomal dominante • Sfatul genetic, screeningul familial si diagnosticul prenatal in ADPKD • Tratamentul bolii polichistice renale autosomal dominante (ADPKD) • Probleme etice in boala polichistica renala autosomal dominanta (ADPKD) • Concluzii si repere metodologice in boala polichistica renala autosomal dominanta (ADPKD)


Despre autori


Mircea Covic a fost profesor de genetică medicală la Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași. Studii la Facultatea de Medicină din Iași (1964) și Facultatea de Biologie din Iași (1971), numeroase specializări în țară și în străinătate (Paris, Lyon, Marseille, Nancy, Leuven). Activitatea practică în domeniul geneticii medicale (medic primar) din Centrul de Genetică Medicală al Spitalului Clinic de Pediatrie „Sf. Maria” din Iași și activitatea de cercetare i-au adus o meritată reputație în domeniu, fiind ales președintele Societății Române de Genetică Medicală (1994-2005) și membru al unor societăți științifice internaționale (ESHG, ISHG, ECA). Domeniile de studiu și de cercetare sunt: cromozomii umani și bolile cromozomiale, genetica clinică, tulburările de reproducere și de sexualizare, anomaliile congenitale și bolile comune ale adultului. A publicat mai multe monografii și cursuri universitare și peste 100 de lucrări științifice. La Editura Polirom a mai publicat, în calitate de coautor, Boala polichistică renală autosomal dominantă (ADPKD) (1999), trei ediții ale tratatului de Genetică medicală (2004, 2011, 2017; Premiul Academiei Române, 2019) și Medicina genomică și bolile comune ale adultului (2020).Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.