Elemente de genetică animală patologică
ISBN
973-683-043-8
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
BIOS
Domenii

Elemente de genetică animală patologică

Autori: Marius Cîrlan
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Dupa ce defineste conceptul de boala genetica, autorul intreprinde o clasificare a bolilor genetice si, pornind de la aceasta, sint delimitate cele doua diviziuni ale lucrarii. In prima sint expuse bolile pur genetice: monogenice, mitocondriale, cromozomiale, iar in a doua parte sint studiate bolile heterogene genetic: intersexualitatea, anomaliile sau malformatiile congenitale, bolile polifactoriale. Ultimele doua capitole trateaza profilaxia bolilor genetice, precum si modelele animale pentru bolile genetice ale omului.
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
240
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Definirea si clasificarea bolilor genetice • Bolile pur genetice • Bolile monogenice sau mendeliene • Bolile genetice mitocondriale • Bolile cromozomale • Bolile heterogene genetic • Intersexualitatea • Anomaliile sau malformatiile congenitale • Bolile polifactoriale • Profilaxia bolilor genetice • Modele animale pentru bolile genetice ale omului


Despre autori


Autorul si-a inceput activitatea stiintifica in domeniile citologiei, citochimiei si citogeneticii animale in 1965, sub indrumarea prof. dr. Victoria Zinca, membra a Academiei Internationale de Citologie, si a prof. dr. Simion Zinca. In prezent, preda la Facultatea de Medicina Veterinara din Iasi, titular al disciplinei Genetica si Eredopatologie. Din anul 1996, este membru al Academiei de Stiinte din New York.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.