Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
Bărbatul-cutie
ISBN
978-973-46-0720-4
An apariție
2007
Lună apariție
9
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Bărbatul-cutie

Autori: Kobo Abe
 
Traducere din limba japoneza de Angela Hondru.

Kobo Abe este autorul celebrului roman Femeia nisipurilor, a carui ecranizare a fost distinsa cu premiul pentru cel mai bun film strain la Festivalul de la Cannes in 1964).

Barbatul‑cutie (1973) este povestea unui om care‑si abandoneaza existenta obisnuita pentru a observa lumea din Tokyo printr‑o cutie de carton pusa pe cap. Cartea analizeaza cu infinita cruzime problema iden­titatii in societatea contemporana, un roman ce te duce cu gindul la Samuel Beckett, dar care poarta amprenta inconfundabilului autor al Femeii nisipu­rilor. Renuntind la viata sa obisnuita, personajul fara nume al acestui roman rataceste pe strazile uriasei metropole nipone, privind viata printr‑o feres­truica taiata in interiorul uriasei cutii de carton pe care o poarta pe cap. Realitatea capata accente kaf­kiene: vor aparea, pe rind, un misterios ucigas ce incearca sa‑l omoare pe barbatul‑cutie, o asistenta medicala gata sa‑i cedeze, dar si un medic nebun hotarit sa devina si el barbat‑cutie.

Barbatul-cutie este o contributie cutremuratoare la literatura excentrica… Amuzant, trist si autodistructiv, un thriller ontologic.” (The New York Times)
An apariție
2007
Lună apariție
9
Număr pagini
232
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Kobo Abe (autor)

Romancier, prozator, dramaturg, critic literar, regizor şi fotograf, Kobo Abe (1924-1993) s-a născut în Tokyo şi şi-a petrecut copilăria în Mukden, Manciuria, în anii celui de-al Doilea Război Mondial. În 1948 a absolvit medicina la Universitatea Imperială din Tokyo, dar nu a practicat niciodată. Formaţia lui de medic e asociată de critică descrierilor meticuloase ale obiectelor şi tonului detaşat, aproape clinic, al multora dintre scrierile sale. A debutat cu un volum de poezii în 1947. A scris mai multe povestiri cu tentă kafkiană şi subiecte de science-fiction, încununate cu premii importante. În 1957 îi apare romanul Fiarele se întorc acasă, dar recunoaşterea internaţională i-o va aduce Femeia nisipurilor, care impune un scriitor înrudit cu Albert Camus şi Samuel Beckett. În 1964 publică romanul Chip străin (1964), care abordează relaţiile dintre oameni şi încearcă să definească natura identităţii individuale, temă reluată şi în Harta arsă (1967). A scris peste zece piese de teatru, regizînd cîteva dintre ele. A mai regizat, cu succes, piese de Harold Pinter, Eugen Ionescu şi Samuel Beckett. La Editura Polirom au apărut: Harta arsă (2006), Chip străin (2006) şi Bărbatul-cutie (2007).



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.