Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
Wilt
ISBN
973-46-0101-6
An apariție
2005
Lună apariție
11
Număr pagini
372
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM
Domenii

Wilt

Autori: Tom Sharpe
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

 

Traducere si note de Radu Pavel Gheo

Este usor de banuit ca la conturarea celui mai faimos personaj al sau, Henry Wilt, protagonistul unui ciclu de romane amintit, a contribuit serios si experienta autorului in invatamint. Ca si Tom Sharpe in viata reala, Henry Wilt este profesor la un colegiu tehnic. Wilt se chinuie sa predea literatura unor elevi de la seral – zidari, strungari, macelari – interesati exclusiv de scandaluri, batai si sex. Wilt se simte un ratat. Promovarea in invatamint ii e refuzata sistematic si nici casnicia nu-i merge, asa ca tinarul cocheteaza cu ideea de a-si omori nevasta. Pe deasupra, femeia cunoaste un cuplu de americani obsedati de sex, care ii invita la o petrecere, iar din acel moment viata tinarului profesor o ia razna complet: la petrecere se face de ris, intepenindu-se accidental (dar foarte sugestiv) intr-o papusa gonflabila, sotia il paraseste, iar papusa gonflabila devine protagonista unei anchete legate de o presupusa crima. Prins in acest bizar triunghi erotico-politist, Wilt se zbate sa-si puna ordine in viata, numai ca eforturile sale sint mereu sursa unor noi accidente caraghioase, iar finalul cartii este la fel de imprevizibil ca si restul actiunii.

An apariție
2005
Lună apariție
11
Număr pagini
372
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Tom Sharpe (autor)
Prozatorul britanic Tom Sharpe (n. 1928) este considerat azi unul dintre cei mai buni umoristi britanici, alaturi de David Lodge si P.G. Wodehouse. In 1951, a plecat in Africa de Sud, stabilindu-se in provincia Natal, fosta republica bura si apoi colonie britanica, devenita componenta a Republicii Africa de Sud. A lucrat in domeniul asistentei sociale si in invatamint. Dupa o vreme isi deschide un studio fotografic in capitala provinciei Natal, Pietermaritzburg, care functioneaza din 1957 pina in 1961. In 1961 Tom Sharpe este expulzat din Africa de Sud, ca urmare a opozitiei sale fata de politica de apartheid. Se intoarce in Marea Britanie si, intre anii 1963 si 1972, preda istoria la Cambridge College of Arts and Technology. Primul sau roman, The Riotous Assembly, apare in 1971, urmat in 1973 de Indecent Exposure. Cartile sale cunosc un succes fulminant, gratie umorului – adesea cinic sau chiar negru – si a stilului dinamic si atractiv ce il caracterizeaza pe autorul britanic. Ele au fost traduse intr-un numar impresionant de limbi la scurt timp dupa aparitia lor in Marea Britanie, iar unele au fost ecranizate pentru marele si micul ecran. La Editura Polirom au aparut: Marea aspiratie (2005) si primele trei volume din ciclul Wilt – Wilt (2005), Alternativa Wilt (2006) si Wilt e tare (2006). In 1986, lui Tom Sharpe i s-a acordat marele Premiu pentru Umor Negru Xavier Forneret la editia a XXXIII-a a festivalului.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.