Inițierea și dezvoltarea afacerilor
ISBN
973-683-772-6
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Afaceri
Domenii

Inițierea și dezvoltarea afacerilor

Autori: Constantin Sasu
 
Numeroasele dificultati care apar in constituirea si dezvoltarea unei afaceri pot duce la descurajarea intreprinzatorilor si la esecul unor planuri care initial pareau fara greseala. Cartea lui Constantin Sasu prezinta toti pasii care trebuie urmati in initierea unei afaceri si ofera solutii pentru evitarea neprevazutului in dezvoltarea ei. Structurata in asa fel incit sa cuprinda toate momentele dezvoltarii unei afaceri (de la ideea initiala pina in momentul in care devine profitabila), lucrarea este esentiala atit pentru micii intreprinzatori, cit si pentru orice om care ia in calcul varianta constituirii unei afaceri proprii in viitor.
An apariție
2001
Lună apariție
12
Număr pagini
256
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Intreprinzatorul - promotorul afacerilor • Scurta incursiune in istoricul afacerilor • Definirea si evolutia conceptului de intreprinzator • Mituri privind intreprinzatorul • Identificarea ideilor de afaceri si evaluarea oportunitatilor • Lansarea in afaceri • Metode de intrare in afaceri • Alegerea formei juridice pentru desfasurarea activitatii • Finantarea noii afaceri • Alegerea amplasamentului • Proiectarea organizarii si gestiunea personalului • Marketingul initierii afacerilor • Evidenta contabila si situatiile fianciare • Gestiunea riscului


Despre autori


Dr. Constantin Sasu este profesor la catedra de Management-Marketing a Universitatii „Al.I. Cuza” Iasi si preda cursurile de Marketing international si Managementul micilor afaceri. A efectuat stagii de specializare in SUA, Spania, Franta, Marea Britanie si Germania. In anul universitar 1997-1998, a obtinut o bursa de cercetare de un an din partea guvernului Statelor Unite. A publicat peste 100 de articole de specialitate in Romania, Spania, China, SUA. De asemenea, a publicat 14 carti, dintre care amintim: Managementul micilor afaceri (1998), Tainele reusitei in micile afaceri (1996), Marketing (1995), Marketing international (1994), Initierea si administrarea micilor afaceri (1994), Management (1994, colab.), Managementul afacerilor mici si mijlocii (1994, colab.), Organizarea si conducerea societatilor transnationale (1992), Strategia dezvoltarii unitatilor industriale (1992), Programarea productiei: Baze si metode de optimizare (1980), Programarea productiei: Algoritmi, metode, aplicatii (1979). Dr. Constatin Sasu este membru al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania, al Asociatiei Americane de Marketing si al Asociatiei Americane pentru mici afaceri si antreprenoriat. A obtinut numeroase distinctii si recunoasteri ale activitatii stiintifice si didactice, printre care: premiul de cercetare pe anul 1998 (Distinguished Research Award, Omaha, SUA), diploma pentru excelenta in predare (Diploma for Recognizing the Contribution to UNO Students through the Participation as a Team-teacher during the 1997-1998 Academic Year, Omaha, SUA), diploma de recunoastere a contributiei la programul de instruire american (Diploma for Recognizing the Contribution to the American Training Program) in 1993 (Omaha, SUA), certificat de cercetare stiintifica in marketing pe anul 1993 (Certificado de investigation cientifica en Marketing, Palma de Mallorca, Spania), apare in Who is who in Management in perioada 1994-1997, apare in Catalogul expertilor din Romania in anul 1997. La Editura Polirom a publicat „Marketing international” (2000), „Initierea si dezvoltarea afacerilor” (2001; editia a II-a, 2003) si „Marketing international. Editia a III-a revazuta si adaugita“ (2005).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.