Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
Nepoata
ISBN
978-973-46-9401-3
An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Nepoata

Autori: Bernhard Schlink
44,95 lei

Bestseller Der Spiegel

Bernhard Schlink este autorul bestsellerului Cititorul.

 

Traducere din limba germană și note de Mariana Bărbulescu

Nepoata este o carte despre trecutul celor două Germanii, de Est şi de Vest, şi despre prezentul Germaniei reunificate. Dar este în acelaşi timp şi o carte despre trei femei din trei generaţii diferite şi despre trei noi începuturi. Birgit a fugit în Berlinul de Vest împreună cu Kaspar, alegând dragostea şi libertatea. Însă abia după moartea ei Kaspar descoperă preţul pe care ea a trebuit să-l plătească. Pentru a-i scoate la iveală secretul, el pleacă în fosta Germanie de Est, întâlnindu-se cu cei la care Birgit a ţinut şi luând astfel cunoştinţă nemijlocit de persecuţiile îndurate de aceştia, dar şi de îndârjirea lor. Căutările îl conduc într-o comunitate rurală de neonazişti şi la o fată care ajunge să-l considere un fel de bunic şi pe care el o vede ca pe-o nepoată. Lumile lor nu ar putea fi mai diferite, totuşi Kaspar e hotărât să lupte pentru a o salva. Un roman deopotrivă meditativ şi plin de speranţă, care reia tema celei mai de succes dintre cărţile lui Schlink, Cititorul.

„Bernhard Schlink este unul dintre cele mai mari talente ale literaturii germane contemporane. Proza lui este clară, precisă şi elegantă.” (Frankfurter Neue Presse)

„O poveste de dragoste impresionantă, dar în acelaşi timp una despre reparaţie şi doliu.” (Télérama)

„Cine vrea să înţeleagă Germania contemporană va trebui să citească Nepoata.” (Le Monde des livres)

„Un roman extraordinar de captivant.” (Süddeutsche Zeitung)

An apariție
2023
Lună apariție
5
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Scriitorul german Bernhard Schlink s-a născut în 1944 la Bielefeld. A studiat ştiinţele juridice şi din 1992 a fost profesor la Universitatea Humboldt din Berlin. Din 2006 a hotărât să se dedice în întregime scrisului. A debutat ca autor de ficţiune cu romanul Dreptatea lui Selb (1987), primul volum dintr-o trilogie poliţistă care s-a bucurat de un mare succes la public şi care cuprinde de asemenea volumele Înşelăciunea lui Selb (1992) şi Crima lui Selb (2001; Polirom, 2005). Afirmarea internaţională o datorează însă romanului Cititorul (1995; Polirom, 2002, 2009, 2011, 2018), tradus în peste patruzeci de limbi, distins cu numeroase premii şi ecranizat în 2008. La Editura Polirom au mai apărut romanele Întoarcerea acasă (2007), Weekendul (2010), Femeia de pe scări (2015), Olga (2019, 2022) şi volumele de povestiri Evadări din iubire (2003, 2014), Minciuni de vară (2011) şi Culorile despărţirii (2022).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.