Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
Îmbunătățire
ISBN
978-973-46-8099-3
An apariție
2020
Lună apariție
3
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Îmbunătățire

Autori: Joan Silber
34,95 lei

 

Traducere din limba engleză și note de Mihaela Ghiță

National Book Critics Circle Award in Fiction în 2017

„O capodoperă a vieții cotidiene” (Newsday)

Romanul Îmbunătățire a fost elogiat – și pe bună dreptate – pentru căldura umană a poveștilor care îl construiesc, pentru umorul subtil și construcția rafinată. În jurul poveștii de iubire a Reynei, o tînără newyorkeză săracă, care își crește singură băiatul dintr-o relație mai veche, răsar și se ramifică alte istorii de viață, cu personaje dintre cele mai diverse: o mătușă pasionată de lecturi care și-a trăit o parte din viață în Turcia, fiind căsătorită acolo cu un vînzător de covoare, o gașcă de traficanți naivi de țigări din New York, o cosmeticiană de culoare, ambițioasă și dură, un trio de tineri nemți care încearcă să facă trafic cu antichități scoase ilegal din Turcia. Legăturile dintre ele, peste spațiu și timp, cu volute și întreruperi, cu povești de dragoste întortocheate, vinovății resimțite acut și datorii plătite, țes un model la fel de complex ca valoroasele covoare turcești ale mătușii eroinei.

„Iată un roman de o bogăţie şi o profunzime ce oferă o plăcere imensă la lectură. Silber ştie – şi ne arată şi nouă – cît de aproape de abis ne ducem vieţile, dar, în egală măsură, ştie ce înseamnă bucuria vieţii, în special bucuria născută din legăturile cu cei apropiaţi... Cu un talent desăvîrşit, romanciera dezvăluie surprinzătoare conexiuni între personajele din New Yorkul contemporan şi cele din Turcia anilor 1970.” (The New York Times Book Review)

„O cronică provocatoare a lumii contemporane.” (BBC Culture)

„Un roman superb scris, amuzant şi extrem de uman...” (The Seattle Times)

An apariție
2020
Lună apariție
3
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Joan Silber, una dintre cele mai prestigioase prozatoare americane contemporane, a crescut în Millburn, New Jersey, şi a studiat la Sarah Lawrence College din Yonkers,   New York. După absolvire s-a mutat în New York, obţinînd o diplomă de licenţă la New York University, iar ulterior s-a dedicat scrisului. Primul ei roman, Household Words (1980), a fost recompensat cu Hemingway Foundation/PEN Award. A mai publicat romanele In the City (1987), Lucky Us (2001), The Size of the World (2008) şi Improvement (Îmbunătăţire, 2017). La scurt timp după apariţie, Îmbunătăţire s-a bucurat de un remarcabil succes la public şi de o receptare critică similară, obţinînd National Book Critics Circle Award in Fiction în 2017 şi, în 2018, PEN/Faulkner Award. Silber a publicat şi trei volume de proză scurtă: In My Other Life (2000), Ideas of Heaven (2004) şi Fools (2013). Ca recunoaştere a meritelor sale, în 2018 a primit PEN/Malamud Award for Excellence in the Short Story. În 2007, Joan Silber a fost premiată de Academia Americană de Arte şi Litere, iar în decursul carierei a beneficiat de burse de creaţie acordate de Guggenheim Foundation, National Endowment for the Arts şi The New York Foundation for the Arts. A predat cursuri de scriere creativă la New York University, University of Utah şi la colegiile Sarah Lawrence şi Warren Wilson. În prezent trăieşte în New York.

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.