În romanul Îmbunătățire, scriitoarea își dovedește arta de a pune cap la cap diverse piese temporale și spațiale, străbătute și strînse la un loc de personaje cu povești de viață diferite. Scene din cele trei povești principale se întrepătrund, mergînd adesea paralel, trecerea de la una la alta solicitînd adesea atenția cititorului, cu atît mai mult cu cît perspectivele narative se schimbă cînd te aștepți mai puțin și apar personaje noi, aparent fără nici o legătură cu restul personajelor. Dar Joan Silber are pentru fiecare cîte o ancoră, iar pînă la finalul romanului autoarea reușește să dea sens tuturor urmelor lăsate în timp și spațiu sau pe care timpul și spațiul le lasă în sufletele oamenilor. (…)

Cea mai mare reușită a romanului Îmbunătățire mi se pare a fi aparentul contrast dintre mărunțișurile ce constituie scenele din viețile personajelor și semnificațiile majore pe care acestea le capătă pînă la finalul cărții, care se transformă dintr-o proză minimalistă, într-o meditație elegantă despre iubire, despre timpul care poate aduce cu el acceptarea cu blîndețe a greșelilor, a nefericirilor.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.