- La reducere!
- ISBN
- 978-973-46-7181-6
- An apariție
- 2018
- Lună apariție
- 1
- Număr pagini
- 176
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- BIBLIOTECA POLIROM > Actual
- Domenii
Traducere din limba engleză de Ariadna Ponta
Claudio Bianchi trăieşte singur la ferma lui din sudul idilic al Italiei. Un bătrîn tipicar şi încăpăţînat care nu renunţă la tabieturile lui, Claudio se împotriveşte vieţii moderne, strîmbă din nas la apropierea cunoscuţilor şi preferă o viaţă simplă, în care îşi vede de treburile de la fermă şi le citeşte poezii bătrînului ţap Cherubino, cîinelui Garibaldi şi celor trei vaci. Într-o dimineaţă, un vizitator nebănuit îşi face apariţia în grădina sa – o licornă de o frumuseţe stranie, al cărei secret îi va schimba cu totul viaţa retrasă. Cu ajutorul neaşteptat al poştaşului şi al năvalnicei lui surori, Claudio trebuie să-i ţină departe de oaspetele său pe toţi vînătorii de unicorni, pe turiştii atît de curioşi, pe reporterii amatori de senzaţional şi pe monstrul care se prezintă drept om de afaceri. Unul dintre cei mai iubiţi povestitori contemporani americani, Peter S. Beagle alcătuieşte prin romanul În Calabria o istorie a unor vremuri complicate, o înşiruire de aventuri care apropie fantezia de cotidianul cel mai banal.
„Cu farmecul său de povestitor, Peter S. Beagle face să strălucească subiecte atît de banale precum fantomele, unicornii sau vîrcolacii. Ani de zile, cititorii pasionaţi l-au văzut ca pe un specialist în frămîntările inimii, pe care mintea nu le poate pricepe.” (Ursula K. Le Guin)
„Singurul dintre scriitorii contemporani care ne aminteşte de Tolkien.” (Booklist)
„Unul dintre cei mai mari scriitori, demn de compania lui Márquez, Allende şi chiar Borges.” (The American Culture)
- An apariție
- 2018
- Lună apariție
- 1
- Număr pagini
- 176
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
Despre autori
Prozator, eseist, scenarist şi cîntăreţ, Peter S. Beagle s-a născut în 1939 în Manhattan şi a crescut în Bronx. La 16 ani este remarcat de editorul revistei Seventeen şi cîştigă, în urma unui concurs literar, o bursă de patru ani la University of Pittsburgh. În anii ’70, după ce a urmat cursurile unui atelier de creative writing la prestigioasa Stanford University, a hoinărit de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite pe un scuter. Tot în această perioadă începe să scrie scenarii, fără să-şi abandoneze vocaţia de cîntăreţ de muzică folk („Cîntatul şi spălatul vaselor sînt singurele lucruri pe care le-am făcut pentru bani”, avea el să declare). Şi-a cîştigat existenţa ca scriitor profesionist, cunoscînd succesul în 1968, odată cu apariţia cărţii Ultima licornă, roman fantastic devenit clasic şi tradus în peste douăzeci de limbi. A mai publicat volume de povestiri – Rinocerii care citau din Nietzsche... şi alte cunoştinţe ciudate, Lumile fantastice ale lui Peter S. Beagle, Sonata licornei şi Oase de uriaş (ultimele trei, distinse cu Locus Award) –, romane – Un loc plăcut şi numai al lor (1960), Cîntecul hangiului (cîştigător, în 1994, al Locus Award şi al Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature), Tamsin (pentru care i se decernează, în anul 2000, Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature) –, dar şi eseuri şi articole pe teme literare. Este autorul mai multor scenarii de film, printre care Stăpînul inelelor, Camelot şi Ultima licornă.