Cărțile autorului Peter Beagle

Prozator, eseist, scenarist şi cîntăreţ, Peter S. Beagle s-a născut în 1939 în Manhattan şi a crescut în Bronx. La 16 ani este remarcat de editorul revistei Seventeen şi cîştigă, în urma unui concurs literar, o bursă de patru ani la University of Pittsburgh. În anii ’70, după ce a urmat cursurile unui atelier de creative writing la prestigioasa Stanford University, a hoinărit de-a lungul şi de-a latul Statelor Unite pe un scuter. Tot în această perioadă începe să scrie scenarii, fără să-şi abandoneze vocaţia de cîntăreţ de muzică folk („Cîntatul şi spălatul vaselor sînt singurele lucruri pe care le-am făcut pentru bani”, avea el să declare). Şi-a cîştigat existenţa ca scriitor profesionist, cunoscînd succesul în 1968, odată cu apariţia cărţii Ultima licornă, roman fantastic devenit clasic şi tradus în peste douăzeci de limbi. A mai publicat volume de povestiri Rinocerii care citau din Nietzsche... şi alte cunoştinţe ciudate, Lumile fantastice ale lui Peter S. Beagle, Sonata licornei şi Oase de uriaş (ultimele trei, distinse cu Locus Award) , romane Un loc plăcut şi numai al lor (1960), Cîntecul hangiului (cîştigător, în 1994, al Locus Award şi al Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature), Tamsin (pentru care i se decernează, în anul 2000, Mythopoetic Fantasy Award for Adult Literature) , dar şi eseuri şi articole pe teme literare. Este autorul mai multor scenarii de film, printre care Stăpînul inelelor, Camelot şi Ultima licornă.

Afiseaza modulele

Categorii
Price
lei lei
Filter
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.