Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
Dimineţi în Jenin
ISBN ePub

978-973-46-6948-6

ISBN PDF

978-973-46-6949-3

An apariție

2020

Tip ediție
eBook
Format
ePub (Adobe DRM), PDF (Adobe DRM)
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Dimineţi în Jenin

Autori: Susan Abulhawa
24.66 lei
Pentru descărcarea cărților, plata se face on-line către partenerii noștri, în regim securizat. Detaliile privind modalitatea de descărcare le puteti afla de pe pagina web a librăriei virtuale spre care veți fi direcționat. La finalul cumpărăturilor, puteți reveni pe site-ul editurii Polirom. Vă mulțumim!
Vă rugăm să alegeți formatul dorit de la partenerii noștri (ePub sau PDF cu Adobe DRM, formatul mobi pentru Kindle nu este disponibil):

Cărțile noastre digitale pot fi descărcate și de pe următoarele librării on-line:
Vezi varianta tiparita
 

Traducere din limba engleză și note de Irina Bojin

Autoarea bestsellerului Albastrul dintre cer şi ape

Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivînd măslini şi smochini. Pînă în 1948, cînd sînt forţaţi să-şi părăsească pămîntul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajma oraşului Jenin. Ceea ce urmează este saga unei familii palestiniene, desfăşurată pe patru generaţii prinse în vîrtejul evenimentelor din Orientul Mijlociu. După cum ea însăşi mărturiseşte, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a arunca o lumină nouă asupra evenimentelor petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, dar care se dovedesc a fi caractere puternice, convingătoare, ea spune de fapt povestea unei întregi naţii şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian. Roman cu un puternic impact emoţional, naraţiune ritmată de episoade dramatice, spusă deseori chiar de eroii întîmplărilor, nu lipsită de întorsături spectaculoase, dar pline de tîlc, Dimineţi în Jenin este o lectură pasionantă.

„Prietenia, adolescenţa, dragostea: momente obişnuite, ce se petrec pe fundalul unor evenimente cu totul extraordinare, fac din Dimineţi în Jenin o poveste vie.” (The Independent)

„O carte curajoasă care ne aminteşte de istoria unei naţiuni şi a unui popor slujindu-se de poveşti comune de viaţă, petrecută uneori în circumstanţe neobişnuite. Fără să urmărească senzaţionalul, romanul lui Susan Abulhawa dă şi impresia unui documentar care lasă evenimentului istoric libertatea să vorbească de la sine.” (The Guardian)

„Una dintre cele mai provocatoare cărţi publicate vreodată, scrisă cu pasiune şi sinceritate.” (Daily Mail)

An apariție
2017
Lună apariție
7
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Scriitoarea şi activista pentru drepturile omului Susan ABULHAWA s-a născut în Kuweit, în 1970. Este fondatoarea şi preşedinta asociaţiei Playgrounds for Palestine, o organizaţie dedicată protejării drepturilor copiilor palestinieni. A publicat proză scurtă în antologiile colective Shattered Illusions şi Searching Jenin, iar eseurile şi comentariile ei politice sunt cunoscute în întreaga lume. În 2010 i-a apărut romanul Dimineţi în Jenin (Polirom, 2017), inspirat de războiul israeliano‑palestinian. Albastrul dintre cer şi ape (2015; Polirom, 2016), cel de-al doilea roman al ei, este bestseller în douăzeci de ţări. În 2013 a publicat volumul de poezii My Voice Sought the Wind. În prezent are cetăţenie americană şi trăieşte împreună cu familia în Pennsylvania.

 



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.