Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
Anii de aur
ISBN
978-973-46-5566-3
An apariție
2015
Lună apariție
0
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Anii de aur

Autori: Ali Eskandarian
Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza de Dan Sociu
 
„Un Kerouac iranian…” (The Guardian)
 
Anii de aur este publicat ori in curs de publicare in Olanda, Statele Unite, Marea Britanie, Portugalia, Spania si Germania.
 
Anii de aur a aparut in Statele Unite dupa moartea tragica a autorului si a cunoscut un succes instantaneu. Considerat „un roman cu adevarat unic, fabulos si acid”, volumul este o relatare intr-un ritm alert si captivant a vietii unui muzician rock din Iran care a crescut in America. Personajul central, chitaristul Ali, duce un trai boem, mereu la limita supravietuirii, mereu intre turnee, concerte si petreceri cu foarte mult alcool, droguri, sex si iubiri pasagere. Perfect integrat in societatea americana, Ali priveste cu un ochi critic ambele sale culturi. Amintirile decupate din trecutul iraniano-american si comentariile incarcate de cinism construiesc o imagine realista a vietii contemporane, careia artistul framintat ii simte efemeritatea.
 
Treizeci si sase de orase in patruzeci si doua de zile, cintind in deschidere la un soi de vedeta. De pe o coasta pe cealalta, in sus si-n jos, unul linga altul, intr-o fantezie rock. O nebunie intensa care pina la urma s-a amplificat in ceva incontrolabil. Am traversat munti, riuri, ripe, canioane, furtuni, inundatii, poduri, orase-fantoma. Am dormit in hoteluri de cinci stele, in moteluri cu gindaci, in apartamente ciudate, pe podele de linoleum unsuros, pe parchet, pe iarba, pe pietris, in praf. Am devenit monstri noi doi, Jake si cu mine.
Ne-am pierdut toata inocenta. Ne-am transformat in politicieni, camatari, pragmatisti, escroci, vagabonzi nocturni, metodologi mutanti in lupta cu ororile inevitabile ale sistemului nostru economic liber, sau cel putin asa dadeam impresia.
 
„Romanul... este despre cineva ca mine: un imigrant, un copil al razboiului, un cintaret de rock, un artist care incearca sa traiasca intr-o lume moderna ce i se pare palpitanta. Exista si o latura de insurgenta politica in scrisul meu si, de asemenea, o groaza de sex, droguri si rock... Cred ca acesta poate fi marele roman iraniano-american – sau cel putin asa il voi numi pina cind cineva imi va dovedi ca gresesc.” (Ali Eskandarian)
An apariție
2015
Lună apariție
0
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Ali Eskandarian (1978-2013), talentat muzician de origine iraniana si romancier, s-a nascut in Pensacola, Florida. Revenit in Iran, a copilarit in Teheran, insa dupa Revolutia Iraniana familia sa a primit azil politic in Germania, iar ulterior s-a stabilit in Statele Unite, in Dallas. Din 2003, Ali Eskandarian a trait in New York, unde si-a cladit o cariera de muzician. A cintat impreuna cu o formatie de tineri iranieni emigrati, The Yellow Dogs, si a facut mai multe turnee prin Statele Unite si Europa. In 2013, Eskandarian a fost impuscat mortal in New York, impreuna cu alti doi membri ai formatiei.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.