De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
  • -40%
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
De veghe
ISBN
978-973-46-5129-0
An apariție
2014
Lună apariție
0
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

De veghe

Autori: Joydeep Roy-Bhattacharya
INDISPONIBIL
5,99 lei 9,99 lei -40%

Valabilitate promotie: 20-04-2024 - 24-04-2024 in limita stocului disponibil.

Vezi eBook
 
Roman nominalizat la International IMPAC 2014 si aflat pe lista Publishers Weekly Best Books 2012
 
O emotionanta reinterpretare a mitului Antigonei pe fundalul Razboiului din Afganistan
 
Traducere din limba engleza si note de Ioana Filat
 
Pornind de la mitul stravechi al Antigonei, De veghe surprinde un moment al operatiunii Enduring Freedom – razboiul impotriva talibanilor din Afganistan, care a durat mai bine de un deceniu si in care si-au pierdut viata peste doua mii de soldati americani. Dupa o noapte de inclestari violente cu insurgentii afgani, un grup de soldati de la o baza militara izolata din provincia Kandahar se confrunta cu o situatie-limita. O femeie afgana sosita din munti le cere trupul fratelui ei cazut in lupta. Sa fie o sinucigasa, o spioana sau doar o sora indurerata care vrea sa-si ingroape fratele dupa datina? Prin vocile femeii, soldatilor si interpretului lor, se contureaza nu doar raspunsul la aceasta intrebare, ci si imaginea obsedanta a realitatilor teribile ale razboiului. Redand in chip magistral atmosfera claustrofobica a bazei militare, unde personalul se lupta clipa de clipa cu amenintari nevazute, iar linia frontului este tot mai imprecisa, De veghe ofera una dintre cele mai impresionante si mai complexe imagini ale conflictelor armate din epoca noastra.
 
„Sub ochii nostri, rezistenta unei garnizoane americane izolate din Afganistan e macinata nu de forta armelor, ci de vointa unei singure femei, care crede neabatut in adevar si dreptate.” (J.M. Coetzee)
 
„Joydeep Roy-Bhattacharya readuce in actualitate mitul nepieritor al Antigonei in acest roman curajos, visceral. Dar De veghe deschide noi drumuri si face ceea ce reinterpretarile tragediei nu au reusit: dezvaluie latura profund umana a fiecarui personaj in parte, stirnind astfel deplina empatie a cititorului.” (NPR.org)
 
De veghe este cel mai stralucit roman despre unul dintre evenimentele care au marcat inceputul secolului XXI. Prin aceasta carte, Joydeep Roy-Bhattacharya se dovedeste a fi un Norman Mailer al zilelor noastre.” (ABC Brisbane)

Carte recomandata de

An apariție
2014
Lună apariție
0
Număr pagini
304
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Joydeep Roy-Bhattacharya s-a nascut in Jamshedpur, India. A studiat filozofia si stiintele politice la Presidency College, Calcutta, apoi relatiile internationale si filozofia politica la University of Pennsylvania. In cartile sale, Joydeep Roy-Bhattacharya incearca sa corecteze conceptiile simplificatoare ale Occidentului despre lumea islamica si sa puna in evidenta aspecte ale mostenirii musulmane. The Gabriel Club (1998) si The Storyteller of Marrakesh (2011) au fost traduse in 11 limbi si publicate in 16 tari. Romanul De veghe, parte a unei trilogii dedicate conflictului din Afganistan, a fost nominalizat la citeva dintre cele mai importante premii internationale, precum Criticos Prize (Marea Britanie), Boeke Prize (Africa de Sud) si prestigiosul IMPAC Dublin Literary Award in anul 2014.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.