Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
Dinţi albi
ISBN
978-973-46-4451-3
An apariție
2014
Lună apariție
6
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Dinţi albi

Autori: Zadie Smith
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Traducere din limba engleza si note de Alina Scurtu
 
Romanul Dinti albi a cistigat mai multe premii prestigioase, printre care James Tait Black Memorial Prize, Whitbread Book Award, Guardian First Book Award, Commonwealth Writers First Book Prize si Betty Trask Award. Revista Time a inclus romanul in lista sa cu cele mai bune 100 de romane scrise intre anii 1923 si 2005.
 
Spectaculos si privind indeaproape cele mai ascunse unghere ale vietii, amuzant si emotionant, Dinti albi este povestea a doua familii londoneze, a lui Archie Jones si a prietenului sau de-o viata – Samad Iqbal. Cei doi se cunosc din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial si au o viata banala. Archie este acum casatorit cu o frumoasa jamaicana de doua ori mai tinara decit el si au impreuna o fetita, pe Irie. Samad, musulman pina in maduva oaselor, o primeste de nevasta, prin traditionala casatorie aranjata de parinti, pe cusurgia Alsana. Baietii lor, Millat si Magid, sint unul pasionat fara speranta de marijuana, iar celalalt indragostit pe viata de meandrele cunoasterii. Povestile celor doua familii, Jones si Iqbal, se imbina una cu alta, creind un paienjenis de mici istorii despre identitatea culturala, despre lupta pentru o existenta pusa la orice pas sub semnul indoielii, despre speranta unui nou inceput.
 
„Zadie Smith este o maestra a detaliilor, un Dickens postmodern. Felul in care isi spune povestea si intelepciunea ce transpare din ea sint pe masura locurilor si a izurilor lumii pe care Anglia a mostenit-o.” (The Washington Post)
 
Dinti albi este precum Londra pe care o descrie: un hibrid frematator de voci, tonuri si texturi, tresaltind de energie si incredere.” (The New York Times Book Review)
 

Carte recomandata de

An apariție
2014
Lună apariție
6
Număr pagini
512
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Zadie Smith s-a nascut in 1975, in cartierul londonez Brent, unde a si crescut. Provine dintr-o familie mixta: mama era de origine jamaicana, iar tatal, cetatean britanic. A studiat literatura engleza la King’s College, in cadrul Universitatii din Cambridge, timp in care a inceput sa publice proza scurta. In 2003 a fost inclusa de revista literara Granta in prestigioasa lista a celor mai promitatori douazeci de scriitori britanici ai deceniului, iar in 2006 i s-a acordat premiul Orange pentru proza. Pina in prezent Zadie Smith a publicat patru romane. Cel mai recent dintre ele, intitulat Nord-Vest si publicat in Marea Britanie in 2012, a aparut in traducere la Editura Polirom un an mai tirziu.



Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.