Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
Viaţa lui Pi
ISBN
978-973-46-3350-0
An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Actual
Domenii

Viaţa lui Pi

Autori: Yann Martel
Ultimele produse in stoc
39,95 lei
Acum si un film de exceptie, in regia lui Ang Lee 

Vezi eBook
 

Ediția 2012

Traducere din limba engleza de Andreea Popescu 

Pi Patel, fiul unui director de gradina zoologica din Pondicherry (India), are doua atractii neobisnuite: curiozitatea vie fata de religie, vizitind pe rind si fara sa aleaga biserica, sinagoga si moscheea, si dragostea fata de animale. Cind tatal lui Pi hotaraste ca familia va emigra in Canada, adolescentul politeist nici nu banuieste aventura ce-l asteapta. Nava pe care, alaturi de ai lui, Pi isi incepe calatoria peste ocean se scufunda. Putinii supravietuitori, adunati in pripa pe-o barca, fac cunostinta abrupt: o superba zebra oloaga, o hiena patata, un urangutan, un roi de gindaci si paraziti, Richard Parker – un tigru bengalez ametit de raul de mare – si, ingrozit de neasteptatii tovarasi de calatorie, Pi Patel. Legea junglei si conditiile precare ale Pacificului isi spun cuvintul si pe barca, supravietuind alaturi timp de 227 de zile, ramin Pi si Richard Parker. Ajunsi in sfirsit la tarm, tigrul dispare fara urma, iar Pi isi spune povestea celor ce-l asculta. O poveste pe cit de realista in detaliile ei pamintesti, pe atit de fabuloasa, parca scoasa din sertarul cu plasmuiri al lui Edgar Allan Poe.  

„Nostimada rara si o aventura transoceanica demna de expeditia Kon-Tiki, romanul Viata lui Pi are in el temeritatea de a-si juca toate punerile in scena pe-o singura carte.” (The New Yorker

„Romanul lui Yann Martel e o adevarata aventura a lecturii: e cind brutal, cind tandru, cind de un comic dezarmant.” (San Francisco Chronicle)

An apariție
2012
Lună apariție
10
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Scriitorul canadian Yann Martel s-a nascut in Spania, in 1963. Dupa ce a studiat filosofia la Trent University, s-a dedicat literaturii. Este autorul volumelor de proza scurta Seven Stories (1993) si The Facts behind the Helsinki Roccamations (1993) si al romanelor Self (1996), Life of Pi (Viata lui Pi, 2001; Polirom, 2012, 2014) si Beatrice and Virgil (2010). El are si o prodigioasa activitate de eseist literar, publicind in mai putin de jumatate de deceniu volumele: Teaching Yann Martel’s Life of Pi from Multiple Critical Perspectives (2007), What is Stephen Harper Reading? (2009) si 101 Letters to a Prime Minister: The Complete Letters to Stephen Harper (2012). Romanul Viata lui Pi a primit prestigiosul Man Booker Prize for Fiction, devenind bestseller international si fiind publicat in peste cincizeci de tari. Ecranizat in 2012, in regia lui Ang Lee, filmul omonim a fost distins cu patru premii Oscar. Yann Martel locuieste in Saskatoon, provincia Saskatchewan, Canada, impreuna cu scriitoarea Alice Kuipers si cei patru copii ai lor.


Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.