Croitorul și alte piese
ISBN
973-683-936-2
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
A TREIA EUROPĂ
Domenii

Croitorul și alte piese

Autori: Sławomir Mrożek
 

Traducere si prefata de Stan Velea. Dramaturgia lui Mrozek dovedeste ca piesele sale sint in egala masura un prilej nemaipomenit pentru desfasurarea scenica, dar si un deliciu pentru cititorii de toate categoriile. Absurdul, grotescul, parodia, subtilitatile de limbaj se imbina sub semnul unui umor care bucura si intristeaza in acelasi timp. Cele mai simple situatii ale comportamentului uman capata valoare de spectacol, indiferent daca ne aflam intr-o sala de spectacol sau daca scena este reprezentata in imaginatia noastra.

An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii

Croitorul • Intoarcerea • Priveliste minunata • Sfintiile lorDespre autori


Slavomir Mrozek (n.1930, Borzecin - Cracovia), scriitor si regizor polonez, considerat un alt Eugen Ionescu, s-a impus ca dramaturg si autor de proza satirica. Dramaturgia lui de avangarda, in maniera grotesc-absuda, se joaca pe toate scenele mari ale lumii. Cunoscut in Romania ca autor al pieselor de mare succes: „Tango”, „Emigrantii”, „In largul marii”. La Polirom au aparut „Povestiri. 1990-1993” (2001) si „Croitorul si alte piese” (2002).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.