Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
Ceasornicarii
ISBN
978-973-46-9030-5
An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
-
Domenii

Ceasornicarii

O poveste despre speranță și supraviețuire în vremea Holocaustului

Autori: Harry Lenga , Scott Lenga
44,95 lei
O lectură fascinantă și un avertisment cu privire la pericolele ignorării istoriei

Vezi eBook
 

Traducere de Cristina Michaela Tache

Fiii unui ceasornicar evreu din Kozienice (Polonia), Harry Lenga și cei doi frați ai săi au învățat meseria tatălui lor încă de la o vârstă fragedă. La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în urma invadării Poloniei de către Germania nazistă, soarta familiei Lenga s-a schimbat pentru totdeauna. Cu toate acestea, Harry și frații săi nu-și închipuiau că meșteșugul ceasornicăriei avea să le salveze viața. În cele mai groaznice condiții imaginabile, mereu sub amenințarea morții, au reparat ceasurile naziștilor și s-au susținut reciproc, reușind să supraviețuiască ghetourilor, lagărelor, marșului morții și oferindu-ne o lecție perenă: atunci când avem de înfruntat răul absolut, cel mai greu este să ne păstrăm umanitatea.

„O relatare despre felul în care capacitatea de rezistență, tenacitatea și priceperea în ale ceasornicăriei i-au ajutat pe Harry Lenga și frații lui să supraviețuiască războiului.” (The New York Times)

„Toate poveștile despre supraviețuire în timpul Holocaustului sunt extraordinare, dar puține sunt mai impresionante decât cea a lui Harry Lenga. Consemnată de fiul său, Scott, această mărturie despre tăria de caracter, capacitatea de rezistență, dragostea frățească și credință ar trebui citită de toți cei interesați să păstreze vie amintirea celor care, la fel ca Harry Lenga și frații săi, au găsit o cale de a rămâne în viață – și de a rămâne oameni – în fața răului.” (Dr. Michael Oren, fost ambasador al Israelului în SUA și deputat în Knesset)

An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
352
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Harry Lenga s-a născut în 1919 într-o familie de evrei hasidici din Kozienice (Polonia), unde el și frații săi au deprins de la tatăl lor meseria de ceasornicar, ce avea să le salveze viața în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1939, când germanii au invadat Polonia, a reușit să evadeze din ghetoul din Varșovia și s-a reunit cu întreaga familie în ghetoul din Kozienice. Între 1942 și 1945, împreună cu frații săi, Harry a trecut prin lagărele din Wolanów, Starachowice, Auschwitz, Mauthausen, Melk și Ebensee. Cei trei frați au fost eliberați de armata americană la 6 mai 1945. A emigrat la St Louis (Missouri), unde s-a căsătorit, a avut trei fii și mai mulți nepoți. A continuat vreme de aproape treizeci de ani să practice meseria de ceasornicar înainte de a se pensiona și a se retrage în Israel, unde a decedat la 2 ianuarie 2000, la vârsta de 80 de ani.Scott Lenga este fiul lui Harry. S-a născut la St Louis și deține o licență în Economie la University of California, Berkeley, și un masterat în Drept la University of California, Los Angeles. Trăiește împreună cu soția în Israel și au trei fiice care au crescut ascultând povești despre bunicul lor pe care nu l-au cunoscut niciodată. A scris și a ținut conferințe despre suferințele familiei sale în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și imediat după. Este jurist specializat pe probleme de proprietate intelectuală și consilier la diverse corporații din domeniul tehnologic (www.ScottLenga.com).

 Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.