Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
Apocalipsa
ISBN
978-973-46-8594-3
An apariție
2021
Lună apariție
9
Număr pagini
560
Tip ediție
cartonată
Format
150x225
Colecție
-
Domenii

Apocalipsa

Mari dezastre din trecut și cîteva lecții pentru viitor

Autori: Niall Ferguson
Ultimele produse in stoc
64,95 lei

 

Traducere din limba engleză și note de Justina Bandol

„Omenirea a suferit în atîtea feluri din pricina unor cumplite catastrofe colective – de la cutremure la războaie şi epidemii –, încît ai crede că a descoperit metode mai eficiente de a reacţiona la ele în plan social, economic şi politic. Dar se pare că principalul nostru mecanism de adaptare este psihologic: ne place să privim suferinţa altora de la distanţă, fără să riscăm. În această sinteză captivantă şi atotcuprinzătoare, excelentul istoric care este Niall Ferguson ne explică de ce stau lucrurile aşa şi ne propune moduri mai bune, mai sigure şi mai echilibrate de a reacţiona la o viitoare catastrofă.” (Nicholas Christakis, profesor Sterling de sociologie şi biologie, Yale University)

Apocalipsa e o lectură obligatorie. Pandemia a generat o anumită miopie în lumea modernă, pentru că toţi am rămas prizonieri ai spaţiului nostru domestic şi mental, fără capacitatea de a vedea evenimentele recente în context. Cartea lui Ferguson este antidotul perfect: ne oferă, cu argumente de primă mînă, un context erudit şi captivant, pe care orice factor de decizie, orice investitor sau pur şi simplu oricare cetăţean curios ar trebui să-l cunoască, nu doar ca să priceapă mai bine ce s-a întîmplat, ci şi, cel mai important, ca să înţeleagă provocările viitorului. Naraţiunea e pasionantă, cutreierînd epocile istorice de la Vezuviu la cutremure, glaciaţiuni, epidemii de ciumă şi pînă la gripa spaniolă, totul pentru a crea contextul absolut necesar înţelegerii COVID-ului. Cele mai importante lecţii privesc însă viitorul omenirii: COVID-19 a dat în vileag, susţine Ferguson, slăbiciunea sistemelor noastre de guvernare din secolul XXI, iar următorul şoc ar putea fi şi mai înspăimîntător dacă nu facem nimic. Cartea este aşadar o chemare oportună la luptă, pe care nimeni nu-şi mai poate permite s-o ignore dacă încercăm «să reconstruim mai bine».” (Gillian Tett, şef al consiliului editorial şi colaborator la Financial Times)

Apocalipsa descrie, de fapt, viitorul nostru şi ce putem face ca să nu-l ratăm. Niall Ferguson este un istoric exemplar, dar şi un fin observator al suferinţelor şi pătimirilor vremii sale. Citiţi Apocalipsa lui ca să înţelegeţi cum am ajuns aici şi ce putem face.” (Eric Schmidt, fost preşedinte şi director executiv, Google)

„După COVID, mulţi «experţi» dezbat ce n-a mers şi de ce. Niall Ferguson abordează un adevăr mai important – că nu putem preveni catastrofele, dar putem construi o lume mult mai capabilă să le facă faţă. Ceea ce înseamnă să ştim istorie şi să ştim ce este modestia. Cartea aceasta oferă cititorilor doze sănătoase din amîndouă.” (Rana Foroohar, redactor asociat pe probleme economice, Financial Times)

An apariție
2021
Lună apariție
9
Număr pagini
560
Tip ediție
cartonată
Format
150x225
Fără comentarii


Despre autori


Niall Ferguson, unul dintre cei mai cunoscuți istorici britanici, este Milbank Family senior fellow la Hoover Institution, Stanford University, senior fellow la Belfer Center for Science and International Affairs, Harvard, și director managerial la Greenmantle LLC, New York. A fost profesor la Harvard University și visiting professor la New College of the Humanities, Oxford. A publicat 16 volume, printre care The House of Rothschild, Kissinger, 1923-1968: The Idealist și Doom: The Politics of Catastrophe. A primit numeroase distincții: Wadsworth Prize for Business History (1998), Hayek Prize for Lifetime Achievement (2012), Ludwig Erhard Prize for Economic Journalism (2013), Council on Foreign Relations Arthur Ross Prize (2016). De același autor, la Editura Polirom au apărut: Civilizația. Vestul și Restul (2011, 2014, 2017), Istorie virtuală. Evoluții alternative și ipoteze contrafactuale (coord., 2013), Marele Declin. Cum decad instituțiile și mor economiile (2014), Ascensiunea banilor. O istorie financiară a lumii (2016), Imperiul. Cum a creat Marea Britanie lumea modernă (2018), Piața și turnul. Rețele, ierarhii și lupta pentru putere (2018), Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american (2019), Apocalipsa. Mari dezastre din trecut și câteva lecții pentru viitor (2021), Marele Război. 1914-1918 (2021) și Războiul Lumii. Epoca urii (2022).

 



Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.