- ISBN
- 978-973-46-1447-9
- An apariție
- 2009
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 336
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
- Colecție
- -
- Domenii
„Marturisesc ca singura nu as fi indraznit sa semnez aceasta carte, ca sa nu para ca o bunica vrea sa le dea sfaturi nepotilor despre cum sa se imbrace. Dar cu Ovidiu Buta linga mine am avut curaj sa pun pe hirtie observatiile si gindurile care se adunasera in zecile de ani de cind predau istoria stilurilor si a costumului. El e mereu la curent cu ce se poarta la Londra, Paris, New York sau Milano, ia tot timpul pulsul modei, vede daca moda mai traieste sau trage sa moara, constata ce victime a mai facut, vine cu idei proaspete si verifica intuitiile si teoriile mele. Pe mine ma intereseaza, dincolo de valurile mici ale modelor trecatoare, curentele mari care traverseaza secolele si oceanele. Si, mai presus de orice, aspectul artistic al imaginii umane, care parea in ultimele doua veacuri ca nu ii mai preocupa pe reprezentantii sexului tare, dar care renaste sub ochii nostri si va deveni din ce in ce mai actual în mileniul III.” (Adina Nanu)
„Pentru mine, moda barbatilor a fost intotdeauna un mare mister. Poate ca acest lucru suna ciudat venind chiar de la un barbat – si chiar unul interesat foarte tare de subiect. Multi ani mi a fost foarte greu sa inteleg «zgircenia» garderobei masculine moderne, pina in momentul in care am avut sansa sa o intilnesc pe Adina Nanu, ca profesoara. A fost pentru prima data cind am invatat ca raspunsurile la intrebarile mele nu trebuie cautate doar in prezent, iar metrosexual, retrosexual, fashion icon si alti termeni pe care ii percepem ca fiind acut de actuali se regasesc in tipul dandy-ului, al industriasului de la inceputul secolului XX sau in imaginea lui Cary Grant. Aceasta carte m-a ajutat sa ma inteleg atit ca personalitate, cit si ca stil vestimentar. Barbatul modern a devenit un personaj complex, cu o imagine asumata si, lucrul cel mai important, dispus sa experimenteze.” (Ovidiu Buta)
Aceasta carte este rezultatul unui dialog intre o femeie si un barbat, dintre doua generatii. Amindoi sint preocupati de infatisarea umana: Adina Nanu e istoric de arta, iar Ovidiu Buta, care i-a fost student la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, este un tinar jurnalist de moda. Subiectul discutiei este arzator de actual: infatisarea masculina aflata in plin proces de transformare la inceputul mileniului III. Caci, dupa ce in secolul XX femeile au golit dulapurile de haine ale barbatilor, luind la purtare totul, de la pantaloni si cravate la palarii si camasi, e firesc sa ne asteptam ca, in veacul urmator, sexul tare sa doreasca sa isi ia revansa, sa isi dobindeasca libertatea de a se imbraca la fel de variat ca reprezentantele sexului frumos.
- An apariție
- 2009
- Lună apariție
- 12
- Număr pagini
- 336
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 130x200
prin vesminte • Imbracamintea piesa cu piesa • Muzica, dansul si costumul • Costumul festiv • Intre prezent si viitor
Despre autori
OVIDIU BUTA a studiat comunicarea audio-vizuala in cadrul Academiei de Teatru si Film, precum si design la Universitatea Romano-Americana. Detinator a doua premii de excelenta in presa de moda, Ovidiu Buta este Director de Moda la GQ Romania, Senior Fashion Editor la revista de specialitate Dialog Textil, Fashion Editor la emisiunea „Levintza prezinta” si Fashion Contributer pentru „MTV Stylissimo”. A semnat articole in revistele ELLE, Exces si Cosmopolitan si a realizat proiecte de moda sau teatru la Londra, New York, Chicago, Paris, Milano, Hanovra, Budapesta etc. Impreuna cu Irina Schrotter, organizeaza cel mai important eveniment de moda, „Romanian Fashion Week”. La Polirom, a mai publicat volumul Victima modei (2006).
ADINA NANU este cel mai important specialist roman in costum, autoarea singurei istorii a costumului publicata in Romania. Preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti. A publicat peste 30 de volume despre arta, din care amintim: Arta pe om (2001), Vezi? Comunicarea prin imagine (2002), Arta, Stil, Costum (2007), Calatorie in jurul casei mele (2008).