- ISBN
- 978-973-46-9045-9
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 288
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
- Colecție
- TOP 10+
- Domenii
„Apariţie pe scena mondială: în Filip Florian poate fi descoperit un mare povestitor, iar romanul său, Toate bufniţele, este o carte copleşitoare, una dedicată consolării şi disperării în totalitarismul românesc. Acesta este mirajul cărţilor triste ale lui Filip Florian, există priviri asupra realităţii care fac ca ea să fie suportabilă, există şansa ca, măcar în ficţiune, la celălalt capăt al tunelului îngheţat să se afle o fată zâmbitoare.” (Die Welt)
„Odată intrat în lumea acelui orăşel de munte în care se întâlnesc destinele celor doi eroi, odată prins în pânza de păianjen a acestui scriitor de o fineţe şi o măiestrie excepţionale (da, măiestrie, ştiu că urâţi termenul, însă câteodată nu poate fi înlocuit cu erzaţ teoretic), lectura se înfăşoară în jurul tău, se strânge, te sufocă fără a accepta împotrivire: empatizezi atât de puternic, alternativ, cu fiecare personaj, încât te irită trecerea în planul celuilalt. Cam vreo două rânduri, după care te strecori sub pielea lui.” (Bogdan-Alexandru Stănescu)
În decembrie 2016, cotidianul Die Welt a inclus romanul Toate bufniţele în topul celor mai bune zece cărţi din literatura internaţională ale anului.
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 6
- Număr pagini
- 288
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 106x180
Despre autori
Filip Florian s-a născut la 16 mai 1968, în Bucureşti. Primul său roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al României literare, Premiul de excelenţă pentru debut în literatură al Uniunii Naţionale a Patronatului Român şi Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut în proză. În 2006, împreună cu fratele său Matei Florian, a publicat romanul Băiuţeii. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul „Manuscriptum” acordat de Muzeul Naţional al Literaturii Române şi a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului românesc contemporan. A beneficiat de importante granturi europene: DAAD Artists-in-Residence Berlin, Landis & Gyr şi HALMA. În România, cărţile lui Filip Florian au apărut la Editura Polirom, iar în străinătate, traduse în cincisprezece ţări, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp şi Matthes & Seitz (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magvető şi Bookart (Ungaria), Czarne şi Amaltea (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela şi Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie), Animar (Egipt), Altin Bilek (Turcia), Bokvennen (Norvegia), Ili-Ili (Macedonia) şi Heliks (Serbia). Romanul Toate bufniţele a fost distins cu Premiul pentru cea mai bună carte a anului, secţiunea „Beletristică”, la Gala Bun de Tipar, ediţia a II-a.