Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
Uimire şi cutremur
ISBN
978-973-46-9003-9
An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Uimire şi cutremur

(ediție de buzunar)

Autori: Amélie Nothomb
24,95 lei

Vezi eBook
 

Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze

Traducere din limba franceză de Dragoş Bobu

Uimire şi cutremur este un roman autobiografic în care autoarea povesteşte un an (1990) din viaţa ei ca angajată a megacompaniei japoneze Yumimoto. Amélie-san, personajul central, are de înfruntat – şi o face cu cel mai rafinat umor – conflictul dintre morala şi practicile de lucru japoneze. Nevoită să servească ceaiul unei delegaţii de la o altă companie, aceasta se descurcă în buna tradiţie japoneză. Rezultatul? Delegaţii găsesc suspectă o femeie din Europa care se comportă ca o japoneză şi, în plus, mai şi înţelege japoneza. Reacţia firmei? Amélie-san este avertizată că nu trebuie să înţeleagă japoneza, că a fost special angajată ca să nu înţeleagă japoneza. „Gafele” sale derivă întotdeauna dintr-un conflict cultural între obiceiurile occidentale şi cele orientale, conflict care constituie şi tema centrală a cărţii.

An apariție
2022
Lună apariție
5
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Amélie Nothomb s‑a născut în 1967 la Kobe (Japonia). Este fiica unui ambasador belgian şi nepoata omului politic Charles‑Ferdinand Nothomb, descendenta unei ilustre familii bruxeleze care a adus provincia Luxemburg regatului Belgiei. Copilăria şi adolescenţa ei sunt de fapt o lungă călătorie prin lume: îşi petrece primii trei ani de viaţă în Japonia, urmează China (Beijing), SUA (New York), Bangladesh, Birmania, Laos. În 1984, îşi începe studiile de filologie la Université Libre de Bruxelles. Adolescentă anorexică, Amélie mărturiseşte că abia la treizeci şi patru de ani a reuşit să se accepte „fizic”, vindecându‑se printr‑o bulimie... a cititului şi a scrisului: de zece ani, în fiecare toamnă un roman, imediat trecut în fruntea listei de bestsellere. Igiena asasinului, prima ei carte, publicată la doar douăzeci şi patru de ani, s‑a vândut în peste 300.000 de exemplare, iar Uimire şi cutremur (distinsă cu Marele Premiu pentru roman al Academiei Franceze) s-a vândut în aproape o jumătate de milion de exemplare. Tradusă peste tot în lume, invitată de mai multe ori la „Bouillon de culture”, celebra emisiune a lui Bernard Pivot, Amélie Nothomb beneficiază de un portret compus din superlative: „fenomen literar şi mediatic”, „talent stupefiant”, „succes fenomenal”. La Editura Polirom au apărut: Igiena asasinului (2002, 2009), Metafizica tuburilor (2004), Mercur (2004), Antichrista (2004, 2006), Dicţionar Robert de nume proprii (2005), Sabotaj din iubire (2005), Biografia foamei (2006), Cosmetica duşmanului (2006), Catilinarele (2006), Acid sulfuric (2007), Peplum (2007), Jurnalul rândunicii (2007), Atentat (2007), În necunoştinţă de cauză (2008), Combustibilii (2008), Drept de viaţă şi de moarte (2009), O formă de viaţă (2012) şi Să‑ţi ucizi tatăl (2012).Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.