Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
Thera
ISBN
978-973-46-8707-7
An apariție
2022
Lună apariție
1
Număr pagini
612
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Thera

(ediție de buzunar)

Autori: Zeruya Shalev
34,95 lei

 

Traducere din limba ebraică și note de Any Shilon

Thera este ultimul volum al trilogiei din care mai fac parte Viaţa amoroasă (1997) şi Soţ şi soţie (2000), dedicată conflictului între modernitate şi tradiţie, aşa cum se reflectă acesta în viaţa personală şi de cuplu, dar şi în relaţiile de prietenie din Israelul zilelor noastre.

Ella Müller, protagonista romanului Thera, este o femeie care se hotărăşte pe neaşteptate să-şi părăsească soţul şi paşnica viaţă familială pentru a se regăsi şi a experimenta libertatea şi independenţa. Numai că se izbeşte de o realitate dureroasă: dezaprobarea celor apropiaţi, care nu înţeleg motivele acestei decizii, îndoielile şi remuşcările, sentimentul de vinovăţie şi problemele de adaptare la o nouă viaţă ale fiului ei o împing să tânjească tocmai după siguranţa şi liniştea, acum idealizate, ale familiei a cărei iluzie fragilă de stabilitate ea însăşi a destrămat-o.

An apariție
2022
Lună apariție
1
Număr pagini
612
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Zeruya Shalev s‑a născut în 1959, în kibbutzul Kinneret din Israel. A absolvit un master în studii biblice şi a lucrat ca redactor la Editura Keter. Şi‑a făcut debutul literar cu un volum de poezii, dar s‑a orientat curând spre proză, publicând până acum mai multe romane şi două cărţi pentru copii. Cărţile sale sunt foarte apreciate de critica literară şi traduse în întreaga Europă. Dintre acestea menţionăm: Viaţa amoroasă (1997), bestsellerul Soţ şi soţie (2000; Polirom, 2008, 2012), distins cu Corine Internationaler Buchpreis (2001), Thera (2005; Polirom, 2010, 2022) şi Fărâme de viaţă (2011; Polirom, 2012, 2021), pentru care i s‑au decernat Welt Literaturpreis (2012) şi Prix Femina étranger (2014). Zeruya Shalev este de asemenea câştigătoare a Premiului de Aur şi a Premiului de Platină ale Asociaţiei Editorilor din Israel şi a premiilor Amphi (2003), ACUM (obţinut de trei ori, în 1997, 2003 şi 2005) şi Wizo (2007). Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.