Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
Tăcere
ISBN
978-973-46-7610-1
An apariție
2018
Lună apariție
10
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Tăcere

(ediţie de buzunar)

Autori: Shusaku Endo
24,95 lei

 

Traducere din limba japoneză de Florentina Toma

Roman ecranizat în 2016 în regia lui Martin Scorsese

O carte despre credinţă şi îndoială, Tăcere descrie persecuţiile la care erau supuşi creştinii în Japonia secolului al XVII-lea, în timpul shogunatului Tokugawa. Trimis să verifice zvonurile despre apostazia mentorului său, Cristóvão Ferreira, unul dintre cei mai de seamă membri ai misiunii iezuite din Japonia, preotul Sebastian Rodrigues descoperă în această ţară mai multe comunităţi clandestine de creştini. Asistînd neputincios la martiriul acestora, Rodrigues îşi vede propria credinţă pusă la încercare şi începe să se îndoiască de un Dumnezeu care răspunde la suferinţele credincioşilor săi doar printr-o tăcere indiferentă. Vîndut la rîndul lui autorităţilor, supus la torturi cumplite şi silit să se dezică de credinţa sa, Rodrigues are conştiinţa dureroasă a eşecului, dar şi revelaţia faptului că Dumnezeu este prezent întotdeauna, chiar şi în tăcere.

An apariție
2018
Lună apariție
10
Număr pagini
312
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Shusaku Endo s-a născut în 1923 la Tokio. După ce şi-a luat licenţa în literatură franceză la Universitatea Keio, a studiat cîţiva ani la Londra. La întoarcerea în Japonia a debutat ca prozator cu Omul alb (1955), distins cu Premiul Akutagawa. Doi ani mai târziu i-a apărut romanul Marea şi otrava, urmat, în 1959, de Un idiot minunat (Polirom, 2004), care-i aduce şi faima de excelent scriitor satiric. Următorul roman, Tăcere, publicat în 1966, este răsplătit cu elogiile criticii, Graham Greene declarîndu-l pe Shusaku Endo unul dintre cei mai buni romancieri pe care i-a citit vreodată. În 1982 i se decernează Premiul Noma pentru Samuraiul (Polirom, 2006, 2014), iar în 1986 apare romanul Scandalul (Polirom, 2009, 2016). Shusaku Endo este, de asemenea, autorul mai multor volume de eseuri şi de povestiri. Cărţile sale, traduse în numeroase limbi, i-au adus recunoaşterea internaţională şi au fost distinse cu cele mai importante premii literare japoneze: Premiul Akutagawa, Premiul Cultural Mainichi, Premiul Shincho, Premiul Tanizaki. A încetat din viaţă în anul 1996.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.