Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
Poşta
ISBN
978-973-46-6665-2
An apariție
2017
Lună apariție
2
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Poşta

(ediţie de buzunar)

Autori: Charles Bukowski
24,95 lei

Vezi eBook
 

Traducere din limba engleză de Sorin Gherguţ

„Deci am ieşit şi-am fost la un show de striptease, am băut şi-am chiuit şi ne-am rîs. Nu ştiu cine era cu banii, dar cred că el avea cea mai mare parte, ceea ce era plăcut ca variaţie, şi eu tot rîdeam şi-o pipăiam pe fată pe cur şi pe ţîţe şi-o pupam, dar nu-i păsa nimănui. Cît ţineau banii, ţineai şi tu. M-au condus înapoi şi el a plecat cu ea. Am mers la uşă, mi-am luat la revedere, am deschis radioul, am găsit un sfert de scotch, am băut, rîzînd, simţindu-mă bine, în sfîrşit relaxat, liber, arzîndu-mi degetele cu chiştoace de ţigară, pe urmă am reuşit s-ajung pînă la pat, pînă la margine, m-am împiedicat, am căzut pe saltea, am dormit, dormit, dormit... Dimineaţă era dimineaţă şi eram încă viu. Poate-o să scriu un roman, mi-am zis. Şi apoi am făcut-o.”

An apariție
2017
Lună apariție
2
Număr pagini
248
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Charles Bukowski s-a născut în Germania, la Andernach, în 1920. Când avea doi ani, părinţii lui s-au mutat în SUA, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţă. A studiat la Los Angeles City College, dar a abandonat cursurile şi a dus o viaţă dezordonată, scriind cu o pasiune îndârjită şi schimbând diverse slujbe pentru a supravieţui: a lucrat într-un abator, într-o fabrică de mâncare pentru câini, a fost spălător de vase, şofer de camion şi funcţionar de poştă. A publicat prima povestire la douăzeci şi patru de ani, iar în 1960 a debutat cu un volum de versuri. Cu timpul, valoarea operei sale a început să fie recunoscută, iar în 1969 Bukowski a semnat un contract de exclusivitate cu Black Sparrow Press, ceea ce i-a permis să renunţe la slujba lui din acel moment şi să se dedice exclusiv scrisului. Autor prolific, a publicat numeroase volume de poezie, antologii de povestiri şi romane, devenind unul dintre cei mai citiţi scriitori americani contemporani. La Editura Polirom au apărut până în prezent romanele Femei (2003, 2009, 2012, 2016), De duzină (2003, 2019), Factotum (2004, 2018), Poşta (2004, 2017), Hollywood (2012, 2017), Şuncă pe pâine (2011, 2015, 2018), volumele de povestiri Dragoste la 17,50 $ (2016, 2019), Poveşti despre nebunia obişnuită (2017), Muzică de belele (2018) şi antologia de poezie Dragostea e un câine venit din iad (2007). În 2021, a fost publicat volumul Despre băutură, antologie care reuneşte unele dintre cele mai reuşite fragmente literare scrise de el pe această temă, iar în 2022, Căpitanul e dus cu pluta şi marinarii au fugit cu vasul, volum ce cuprinde însemnări din jurnalele ţinute de Bukowski în ultimii ani de viaţă. Charles Bukowski a murit în 1994 în San Pedro, California.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumparat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.