Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
Doctor Jivago
ISBN
978-973-46-3284-8
An apariție
2013
Lună apariție
7
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
TOP 10+
Domenii

Doctor Jivago

(ediţie de buzunar)

Autori: Boris Pasternak
44,95 lei

 
Traducere din limba rusa de Emil Iordache
 
Publicat pentru prima data in Italia, in 1957, in plina criza mondiala, romanul Doctor Jivago e povestea vietii si a iubirilor unui medic in perioada Revolutiei ruse. Parasind Moscova pentru linistea Muntilor Urali, unde spera sa-si puna familia la adapost, Jivago se trezeste in plin conflict intre albi si rosii. Dragostea lui pentru frumoasa si tandra Lara se consuma pe fundalul cruzimii si al talazurilor revolutiei, o reprezentare surprinzatoare a unor vremuri memorabile.
 
Romanul a fost ecranizat in 1965 de David Lean, cu Omar Sharif si Julie Christie in rolurile principale, iar pelicula a fost distinsa cu cinci premii Oscar, cinci Globuri de Aur si doua premii Grammy si e inclusa pe lista celor mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor. Adaptarea pentru televiziune din 2002, in regia lui Giacomo Campiotti, cu Hans Matheson si Keira Knightley, a obtinut trei nominalizari la premiile BAFTA.
An apariție
2013
Lună apariție
7
Număr pagini
672
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Boris Leonidovici Pasternak (1890-1960) s-a nascut la Moscova, intr-o familie apartinind cercului intelectual si artistic al epocii, printre oaspetii sai frecventi numarindu-se Lev Tolstoi, Rahmaninov, Skriabin, Verhaeren si Rilke. Din 1909 pina in 1913, Pasternak studiaza filosofia la Universitatea din Moscova, perioada in care incepe sa frecventeze cenaclurile literare si face primele incercari de traducere (din poezia lui Rilke). Debuteaza in 1914, cu volumul de versuri Geamanul din nori, urmat de Pe deasupra barierelor (1917) si Sora mea, viata (1922), ramas pina astazi unul dintre titlurile de referinta ale liricii moderne. De-a lungul anilor ’20 si ’30 reputatia scriitorului se consolideaza, iar Pasternak incepe sa fie perceput drept unul dintre liderii generatiei sale literare. Incepind din 1937 insa, atacurile politice la adresa lui devin tot mai numeroase, intetindu-se si mai mult imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. In acest context cultural tulbure si amenintator, Pasternak este nominalizat de sapte ori pe lista candidatilor la Premiul Nobel pentru Literatura, care ii va fi decernat in 1958 si pe care, in urma unor presiuni si amenintari repetate, scriitorul va fi nevoit sa-l refuze. Drept rezultat al unei decizii fara precedent a Academiei Suedeze, ceremonia de decernare a premiului va avea loc post-mortem, in 1989.Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.