Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
Granitul rece
ISBN
978-973-46-1117-1
An apariție
2010
Lună apariție
2
Număr pagini
464
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
THRILLER
Domenii

Granitul rece

Autori: Stuart MacBride
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba engleza de Razvan Petria

Un iepure, o caprioara, o pisica, un copil... O sinistra trecere in revista a continutului unui hambar. O colectie infioratoare de animale moarte, adunate de pe sosele de catre un personaj extrem de ciudat – Hoitarul. Ceata si ploaie, o ploaie nesfirsita, transformata in ninsoare. In aceasta atmosfera mohorita a orasului Aberdeen din Scotia se desfasoara actiunea romanului de debut al lui Stuart MacBride, Granitul rece. Sergentul McRae, intors in politie dupa o lunga si dureroasa convalescenta, se pomeneste in plin cosmar : in prima lui zi de lucru cadavrul unui copil este gasit pe malul riului, iar dupa 24 de ore un alt copil e dat disparut. In plus, se pare ca presa se afla mereu cu un pas inaintea politiei, asa ca sergentul McRae va trebui sa faca un pact cu ziaristul Colin Miller daca vrea sa opreasca scurgerea de informatii. Lucrurile se precipita cind un avocat alunecos obtine eliberarea unui pedofil, iar Hoitarul, un individ schizofrenic, dar absolut inofensiv, care curata soselele de animale moarte, cade victima furiei comunitatii.

„Un thriller formidabil, cu o intriga de cosmar, incidente cutremuratoare si, peste toate, un umor negru necrutator”. (The Sunday Herald)

„Granitul rece e menit sa ne aduca aminte ca, pina la urma, cele mai bune romane detectivistice contemporane se trag din Scotia. O carte feroce, si totusi cu un umor formidabil, pentru iubitorii genului Noir in forma sa extrema.” (Val McDermid)

„Un thriller de cel mai inalt rang, intens si cumplit!” (Mark Billingham)

Granitul rece este un thriller care intr-adevar merita citit... Un debut promitator pentru Stuart MacBride si fascinantul oras Aberdeen.” (The Scotsman)
An apariție
2010
Lună apariție
2
Număr pagini
464
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Stuart MacBride traieste in Scotia, la Aberdeen, oras care constituie decorul romanului sau de debut, Cold Granite (Granitul rece, 2005). Dying Light, Broken Skin si Flesh House, romanele publicate ulterior, au confirmat talentul tinarului scriitor britanic, devenit un obisnuit al listelor de bestselleruri si distins cu CWA Dagger in the Library Award 2007 si Crime Thriller Award pentru debut. MacBride a lucrat ca web designer, web manager, programator, apoi a devenit manager de proiect la o companie internationala. Dar atractia scrisului a existat dintotdeauna, iar in cele din urma MacBride i-a cedat, incercindu-si mai intii mina cu fantasy si SF, apoi cu thrillere. „Aveam doi prieteni care scriau romane si mi-am zis, de ce nu ? Si eu as putea face asta. Insa mi-a luat citiva ani buni“, marturiseste Stuart MacBride pe pagina web personala.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.