Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
Frica
ISBN
973-46-0183-0
An apariție
2005
Lună apariție
12
Număr pagini
616
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
THRILLER
Domenii

Frica

Autori: Michael Crichton
 

Traducere si note de Iulia Gorzo

Dupa sfirsitul Razboiului Rece, amenintarea terorismului international nu provoaca suficienta frica. Statul global are nevoie de o catastrofa iminenta pentru a-si controla cetatenii. „Negustorii fricii” au inventat incalzirea globala. Ecoterorismul a intrat in actiune. Si provoaca: furtuni si inundatii, cutremure si tsunamiuri. In toata lumea s-a instaurat climatul fricii. Unde vom ajunge?
Publicat in America spre sfirsitul anului 2004, Frica a devenit imediat bestseller, cu atit mai mult cu cit contine o uluitoare – si sumbra! – premonitie: imensa tragedie provocata in Asia de Sud-Est de valurile tsunami. Romanul lui Crichton atinge un subiect „fierbinte” in ultimele decenii: incalzirea globala. Purtindu-si cititorul de pe strazile Parisului pe ghetarii Antarcticii si in exoticele si periculoasele Insule ale lui Solomon, Frica te tine cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina, constituindu-se intr-un comentariu incisiv asupra manipularii informatiei astazi.

An apariție
2005
Lună apariție
12
Număr pagini
616
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Parintele tehno-thrillerului, Michael Crichton (n. in 1942, Chicago) a studiat literatura engleza si antropologia la Harvard, apoi si-a luat licenta la prestigioasa Harvard School of Medicine. Succesul primului roman semnat cu numele sau real, Germenul Andromeda (1969, ecranizat ulterior), il determina sa devina scriitor profesionist. Printre cele mai cunoscute carti ale sale se numara romanele: Sfera (1987), Prizonierii timpului (1999), Marele jaf al trenului (1975), Terminalul uman (1972), Congo (1980), Jurassic Park (1990, urias succes de public, datorat si ecranizarii semnate de Steven Spielberg), Lumea pierduta (1995) si Prada (2002). Romanul Hartuire sexuala (1994) a stat la baza unui film celebru, cu Michael Douglas si Demi Moore in rolurile principale. A semnat scenariile filmelor facute dupa romanele sale si a regizat sapte filme, folosind in premiera efecte speciale generate pe calculator in SF-ul Westworld (1973). Creeaza serialul ER (Spitalul de urgenta), cistigind opt Premii Emmy. Romanele sale s-au vindut in peste 150.000.000 de exemplare si au fost traduse in treizeci si sase de limbi. Este singurul autor american care a reusit sa se plaseze simultan pe locul intii in topuri cu un roman, un film si un serial TV.
La Polirom au aparut romanele Sfera (2007), Frica (2005) si Next (2007).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.