Carlo Rosselli. Eretic socialist și...
ISBN
973-681-095-X
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
OPUS > Științe politice
Domenii
Istorie > Europa
        >> Italia

Carlo Rosselli. Eretic socialist și exilat antifascist

Autori: Stanislao G. Pugliese
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Aurora Martin. Prefata de Vladimir Tismaneanu. Carlo Rosselli (1899-1937) a fost unul dintre cei mai carismatici si influenti intelectuali europeni. Nascut intr-o bogata familie de evrei, Rosselli a renuntat la o promitatoare cariera de profesor in stiinte politice, pentru a se dedica antifascismului. In 1925 a contribuit la realizarea primului ziar antifascist. In vreme ce a stat la inchisoare pentru activitati politice subversive si-a scris lucrarea sa de capatii, „Liberalismul socialist”, contrazicind ideea ca socialismul ar reprezenta dezvoltarea fireasca a principiului libertatii. Dupa o evadare spectaculoasa, a ajuns la Paris unde a devenit liderul unei noi miscari politice, „Justitie si libertate”. Cind fascistii italieni au descoperit complotul lui Rosselli de a-l ucide pe Mussolini, acestia l-au declarat cel mai periculos dusman al regimului si l-au ucis. Cartea de fata, prima biografie a lui Rosseli in limba romana, urmareste cu minutiozitate toate ramificatiile ereditatii, exilului si tragismului unei vieti devotate luptei antifasciste.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
336
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii


Despre autori


Stanislao G. Pugliese este „associate professor” la Catedra de Istorie Moderna a Europei – Hofstra University (New York). Ca specialist in probleme ce tin de miscarea de rezistenta antifascista din Italia si de populatia italiana de origine evreiasca, a scris „Carlo Rosselli: Socialist Heretic and Antifascist Exile” (Harvard University Press, 1999), lucrare ce a cistigat Premiul „Ignazio Silone” (2000) si Premiul „Lawrence Stessin” al Universitatii Hofstra. Dintre lucrarile editate: „Italian Fascism and Antifascism: A Critical Anthology” (Manchester University Press, 2001), „The Most Ancient of Minorities: The Jews of Italy” (Greenwood Press, 2002). A publicat – in bine cunoscute reviste de specialitate – numeroase eseuri de istorie si cultura italiana si italo-americana: „The Books of the Roman Ghetto Under the Nazi Occupation” a fost distins cu Premiul literar „Peter E. Herman” (Hofstra University). In prezent, profesorul Pugliese lucreaza la diverse proiecte, dintre care mentionam: o biografie a scriitorului italian antifascist Ignazio Silone (in curs de aparitie la Farrar, Strauss, Giroux) si un amplu studiu intitulat „Representing the Resistance: Toward an Historiography of Italian Antifascism”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.