Politici de război. De ce necesită...
ISBN
973-681-096-8
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
OPUS > Științe politice
Domenii

Politici de război. De ce necesită conducerea politică un etos păgîn

Autori: Robert D. Kaplan
INDISPONIBIL
12,43 lei

 
Traducere de Corneliu Veres. Cartea prezinta o serie de lideri politici straluciti, asa cum au aparut ei de-a lungul istoriei. Sun-tzu indeamna liderii „sa planifice si sa calculeze lucrurile asemeni unor oameni flaminzi”. Machiavelli defineste politica nu prin excelenta, ci prin venitul pe care il produce. „E mai bine ca un dusman intelept sa-ti stie de frica decit prietenii naivi care te lauda”, spune Churchill. Imagine vie a mersului istoriei, volumul este incarcat cu maxime, cu avertismente, cu exemple care atrag atentia asupra lectiilor trecutului. Kaplan ofera pilde utile pentru orice om de decizie din domeniul politicii sau afacerilor.
An apariție
2002
Lună apariție
12
Număr pagini
184
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Nu exista o lume „moderna” • Sun-Tzu si Tucidide • Virtutea machiavelica • Destin si interventie • Mari tulburatori: Hobbes si Malthus • Holocaustul, realismul si Kant • Lumea lui Ahile: soldatii antici, razboinicii moderni • Tiberius


Despre autori


Robert D. Kaplan este corespondent de presa la The Atlantic Monthly, SUA. Scrierile sale combina reportajele de la fata locului cu o documentare academica. De acelasi autor: „Balkan Ghosts” (1993), „The Arabists” (1993), „The End of the Earth” (1995), „An Empire Wilderness” (1998), „The Coming Anarchy” (2000). La Editura Polirom au aparut „La rasarit, spre Tartaria” (2002) si „Politici de razboi” (2002).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.