Tratatul practic. Gnosticul
ISBN
973-9248-54-3
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL > Religie
Domenii

Tratatul practic. Gnosticul

Autori: Evagrie Ponticul
 

Traducere, studiu introductiv si comentarii de Cristian Badilita.

Cartea cuprinde o suta de apoftegme, unele nu mai lungi de doua rinduri, dar extrem de percutante. Tratatul se adreseaza monahilor incepatori (dar nu numai), iar finalitatea exercitiilor spirituale propuse este starea de nepatimire (apotheia).

An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
168
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii


Despre autori


Evagrie Ponticul (345-399) este figura cea mai interesanta a monahismului egiptean. Capodopera sa o constituie trilogia alcatuita din Tratatul practic, Gnosticul si Capetele gnostice.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.