- ISBN
- 978-973-46-8992-7
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 448
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
- Colecție
- COLLEGIUM > Psihologie
- Domenii
Manual de psihologie clinică
Volumul I. Teorie, practică și specificitate
Autori: Camelia SoponaruCuvânt‑înainte de Daniel David
Proiect amplu, Manualul de psihologie clinică abordează domeniul dintr-o perspectivă contemporană, surprinzând transformările și evoluțiile sale. Acest prim volum descrie traseul pe care orice aspirant trebuie să-l parcurgă pentru a deveni psiholog clinician: pe de o parte, se subliniază importanța adaptării practicianului la nevoile în continuă schimbare ale oamenilor și, pe de altă parte, este explicat demersul din spatele alegerii intervențiilor și aplicării acestora. Cele cinci părți acoperă teme variate, precum competențele interculturale ale psihologului clinician, clasificarea tulburărilor, rolul interviului clinic în evaluarea psihologică și efectul perioadei pandemice asupra stării de sănătate mintală a indivizilor.
„O lucrare cu anvergură academică și profesională de top, acoperind comprehensiv, prin tematici diverse, reunite în două volume, domeniul psihologiei clinice. Pot să spun că volumele sunt și vor rămâne de referință în domeniu în țară pentru mult timp, astfel că nu trebuie să lipsească din bibliografia studenților, cadrelor didactice, cercetătorilor și practicienilor în domeniu.” (Daniel David)
- An apariție
- 2022
- Lună apariție
- 5
- Număr pagini
- 448
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Practica în domeniul psihologiei clinice • Psihologia clinică în adolescență. Depresia și anxietatea • Psihologia clinică și educația despre moarte • Evaluarea comportamentului simulat prin testarea poligraf • Abordări cantitative versus calitative în evaluarea clinică • Interviul clinic • Dimensiuni psihopatologice la vârsta adultă. Aspecte epidemiologice și de impact biopsihosocial • Tulburările de personalitate. Descriere și modalități de evaluare
Despre autori
Camelia Soponaru este conferenţiar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, doctor în psihologie, psiholog clinician şi psihoterapeut TCC. A urmat studii aprofundate la Universitatea „Claude Benard”, Lyon, sub coordonarea dr. Jean Cottraux. A realizat peste 80 de studii şi cercetări în domeniile psihologiei sociale, psihologiei clinice şi psihoterapiei.