Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
Psihologia riscului
ISBN
978-973-46-5624-0
An apariție
2015
Lună apariție
9
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Psihologie
Domenii

Psihologia riscului

Autori: Corneliu Havârneanu , Grigore Havârneanu
INDISPONIBIL
9,99 lei

Vezi eBook
 
Riscul este o dimensiune importanta a existentei umane, fiind prezent la orice pas si in orice domeniu de activitate. Dorinta de realizare, teama de esec, anxietatea sau emotivitatea pot influenta negativ atitudinea fata de risc, insa fiecare persoana dispune de propriile mecanisme psihologice prin care poate reactiona eficient in cazurile potential periculoase. Pornind de la inclinatia naturala a omului de a infrunta imprevizibilul si de la tiparele psihologice aflate la baza asumarii riscului, volumul, conceput ca un manual integrativ, analizeaza acest fenomen complex in contextul celor mai relevante domenii ale psihologiei aplicate societatii romanesti: antreprenoriatul, sanatatea, mediul inconjurator, transporturile, mediul infractional, viata de cuplu si de familie, psihoterapia sau psihotraumatologia. Diversitatea aspectelor psihologice si a temelor practice abordate ofera o perspectiva clara asupra evolutiei teoriilor, studiilor si principalelor concluzii din psihologia riscului. In plus, recomandarile si sugestiile cuprinse in lucrare sunt utile practicienilor care se ocupa de cresterea sigurantei in anumite domenii de activitate.
An apariție
2015
Lună apariție
9
Număr pagini
344
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Emotiile si decizia in conditii de risc • Abordarea riscului din perspectiva psihologiei dezvoltarii • Managementul riscului • Evaluarea riscului infractional: de la abordari statice la mecanisme dinamice • Psihologia riscului si siguranta in trafic • Abordari psihologice ale riscului in antreprenoriat • Perceperea, evaluarea si asumarea riscurilor in organizatii • Riscul si consecintele lui in viata de cuplu si de familie • Riscuri pentru sanatate. Comunicare si schimbare comportamentala • Riscul din perspectiva traumei psihice


Despre autori


Corneliu Havarneanu este doctor in psihologie, profesor universitar in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, directorulDepartamentului de Psihologie. Domeniile sale de cercetare sunt siguranta si securitateain transporturi si psihodiagnosticul. A publicat: Resurse umane si strategii de consultanta(2002), Evaluarea psihologica a conducatorilor auto (2011), a coordonat doua volume: Agresivitatea in scoala (impreuna cu Laurentiu Soitu, 2001) si Cunoasterea sociala. Teorii si metode (2002). La Editura Polirom i-a mai aparut Cunoasterea psihologica a persoanei. Posibilitati de utilizare a computerului in psihologia aplicata (2000). Publica in numeroase reviste de specialitate (Transportation Research Part F: Psychology and Behaviour, Analele Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Social and Behavioral Sciences).


Grigore Havârneanu (coordonator)
Grigore Havarneanu este cercetator postdoctoral la IFSTTAR (Institut Français des Sciences et Technologies des Transports, de L’amenagement et des Reseaux) in cadrul Laboratorului de Psihologie a Conducatorului auto (LPC). In 2011 a finalizat doctoratul la Universitatea „La Sapienza” din Roma, cu teza „Reprezentarea sociala a mortii ca urmare a accidentelor rutiere”. In ultimii cinci ani a fost profesor asociat la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei (Universitatea „Al.I. Cuza” din Iasi), unde a desfasurat activitati didactice si de cercetare. Domeniile de compe­tenta includ psihologia transporturilor, analiza statistica a datelor, cognitia sociala, metodologia cercetarii si psihodiagnosticul experimental. A fost membru in numeroase proiecte de cercetare, precum „Dimensiunea cognitiva, atitudinala si environmentala a sigurantei participantilor la trafic – Diagnosticarea realitatii romanesti”. A publicat ca autor si coautor peste 10 lucrari stiintifice in reviste nationale, dar si internationale dedicate psihologiei transporturilor (Transportation Research Part F: Traffic Psychology and Behaviour). Este membru al Colegiului Psihologilor din Romania si psiho­log in cadrul Centrului de Psihologie Aplicata Iasi. A initiat si sustinut workshop‑uri pentru psihologii practicieni care activeaza in domeniul transporturilor, abordind teme frecvent solicitate de profesionisti: „Iluziile conducatorilor auto si rolul lor asupra comportamentului la volan”, „Riscul in trafic intre abordarea sociala si cea cognitiva”, „Modalitati de evaluare a tendintei de asumare a riscului in trafic si posibilitati de interventie”, „Personalitatea predispusa la accident – realitate sau mit?”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.