Manual de psihologia comunității
ISBN
973-681-092-5
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
424
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Psihologie
Domenii

Manual de psihologia comunității

Autori: Bruna Zani , Augusto Palmonari
INDISPONIBIL
28,42 lei

 
Traducere de Hanibal Stanciulescu
Prefata de Adrian Neculau

Psihologia comunitatii este o disciplina care abia in anii din urma si-a precizat atit conceptele, cit si principalele sectoare si metode de interventie, caracterizata prin interesul aratat persoanelor vazute in contextul mediilor si sistemelor de viata, prin utilizarea cunostintelor dobindite in vederea unei schimbari orientate spre imbunatatirea calitatii vietii si a bunastarii populatiei. In acest sens, reprezinta in acelasi timp o arie de cercetare si o disciplina academica care pune bazele unei profesii asistentiale: un fel de punte intre domeniul psihologic si cel social, intre sfera privata si cea publica a experientei umane. Acest tip de cercetare necesita o implicare mai accentuata a psihologului ca „teoretician participant” si agent al schimbarii. Manualul de fata prezinta datele esentiale pentru un nou domeniu de studiu in mediul universitar romanesc, adresindu-se studentilor care urmeaza facultatile de psihologie si sociologie.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
424
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Evolutia conceptului de comunitate in cultura occidentala • Modele teoretice in psihologia comunitatii • Instrumente conceptuale si metode de cercetare


Despre autori


Bruna Zani (autor)
Bruna Zani preda psihologia sociala la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si psihologia comunitatii la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bologna.


Augusto Palmonari este profesor de psihologie sociala la Facultatea de Psihologie a Universitatii din Bologna.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.