Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
Arborele de fum
ISBN
978-973-46-1203-1
An apariție
2010
Lună apariție
5
Număr pagini
632
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Arborele de fum

Autori: Denis Johnson
INDISPONIBIL
9,62 lei

 
Traducere din limba engleza si note de Mircea Pricajan
 
O carte pe care multi critici nu s-au ferit a o numi „capodopera” si care a provocat reactii entuziaste in rindul marilor nume ale scenei literare americane:
  • Philip Roth: „Un roman de o forta si o eleganta uimitoare!”
  • Jonathan Franzen: „Dumnezeul in care vreau eu sa cred are vocea si umorul cu care pare sa-l fi daruit pe Denis Johnson”
  • New York Times: „Arborele de fum este o carte cutremuratoare si foarte stranie. Un roman ca o revelatie asupra acestui secol, inca nou...”
  • The New York Times Book Review: „Un scriitor special – o data ce iti acapareaza gindurile, si asta in vreo doua fraze, e greu sa te mai opresti din citit.”
 
 Roman distins cu National Book Award (2007) si nominalizat, in 2008, la Premiul Pulitzer pentru Literatura William „Skip” Sands, un spion incepator, unchiul sau, un agent CIA veteran cunoscut drept „Colonelul”, imprevizibilul Trung Than, „Calugarul”, un dublu agent vietnamez, alaturi de numerosii tineri care ajung din desertul Arizonei in mijlocul unui razboi in care granita dintre dezinformare si amagire a disparut... Iata citeva dintre memorabilele personaje pe care Denis Johnson le aduce la viata intr-o poveste cutremuratoare despre esecul americanilor in Razboiul din Vietnam. Urmarind in ordine cronologica evenimentele dintre anii 1963 si 1970 – asasinarea presedintelui Kennedy, Ofensiva Tet, moartea lui Martin Luther King, caderea Saigonului –, Arborele de fum prezinta intr-o maniera surprinzator de umana chinurile sufletesti si fizice prin care au avut de trecut cei invinsi si, totodata, cei aparent invingatori. Un roman pe care multi critici nu s-au ferit a-l numi o „capodopera” si care a provocat reactii entuziaste in rindul marilor nume ale scenei literare americane.
 
An apariție
2010
Lună apariție
5
Număr pagini
632
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Denis Johnson s-a nascut in 1949 la München, din parinti americani. A crescut la Tokio, Manila si Washington. Primele sale scrieri au fost strinse intr-un volum de poezii, The Man Among the Seals, publicat in 1969, cind Johnson abia implinise 20 de ani si a urmat cursurile Universitatii din Iowa, unde il avea ca mentor pe Raymond Carver. Si-a sustinut un masterat la aceeasi universitate si a primit numeroase distinctii, cum ar fi Lannan Fellowship in Fiction (1993), Whiting Writer’s Award (1986) sau Aga Khan Prize for Fiction, din partea renumitei Paris Review. In 1983 i se publica primul roman, Angels, dar retine atentia cititorilor si a criticii odata cu publicarea volumului de povestiri Jesus Son, in 1992, ecranizat in 1999 si inclus pe lista celor mai bune 20 de carti americane din ultimul sfert de secol. Arborele de fum, publicat dupa o pauza de aproape noua ani, a fost distins cu National Book Award 2007 si nominalizat, in 2008, la Premiul Pulitzer. Pe linga romane si povestiri, Denis Johnson a mai publicat cinci volume de versuri, iar piesele sale de teatru au fost montate la San Francisco, Chicago, New York si Seattle


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.