Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
Schilf
ISBN
978-973-46-1163-8
An apariție
2008
Lună apariție
11
Număr pagini
376
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XXI
Domenii

Schilf

Autori: Juli Zeh
INDISPONIBIL
9,62 lei

 

Traducere din limba germana si note de Gabriella Eftimie

Schilf (2007), ultimul ei roman, confirma aceasta apreciere: este un (fals) thriller de o ironie muscatoare si subtila, care contrazice cu tarie opinia conform careia literatura germana a zilelor noastre ar fi „prea intunecata si complet lipsita de umor”. Autoarea, jurista de profesie, abordeaza subiecte precum moralitatea, fericirea, prietenia, relatiile de cuplu, importanta interactiunii sociale, acomodarea cu un stil de viata acceptat din punct de vedere social, totul sub pretextul unei crime comise „aproape” accidental. Si, mai ales, ne convinge ca fiecare dintre noi este – sau ar putea fi – o masina a timpului.

„Perfectiunea aceasta te-ar putea lasa rece. Dar nu se intimpla deloc asa. Labirintul lui Juli Zeh e construit foarte inteligent, cu inscriptii amuzante pe ziduri si fraze spirituale care te atrag chiar fara sa vrei, iar in ultimul timp acest lucru a devenit din ce in ce mai rar.” (Die Welt)

Schilf este un roman politist, dar, cu toate acestea, nu e o poveste despre crime. Limbajul lui Juli Zeh este cel care face ca protagonistii romanului sa para extrem de bine conturati si de prezenti. Atmosfera, sentimentele, situatiile si aparitia diverselor animale sint descrise laconic, iar imaginile sint extrem de pregnante si de concrete. Si chiar atunci cind abordeaza problema timpului, autoarea reuseste sa ofere o reprezentare literara irezistibila a nivelului de cunoastere al omenirii.” (NDR Kultur)

„In anii din urma, literatura germana scrisa de autori recent afirmati s-a limitat la redarea psihologiei si sensibilitatii tinerei generatii. Juli Zeh, in schimb, se concentreaza pe latura intelectuala a scrisului, conturind personaje complexe, care au ceva de spus. Iar asta are un efect la fel de benefic asupra cititorilor ca o discutie cu un adult dupa o lunga petrecere de aniversare a unui copil.” (Frankfurter Neue Presse)
An apariție
2008
Lună apariție
11
Număr pagini
376
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Juli Zeh (autor)
Juli Zeh (n. 1974) a studiat dreptul international la Passau si Leipzig, dupa care a fost stagiara la New York, in cadrul ONU. S-a specializat in studii est-europene la Cracovia. A trait la Zagreb si Sarajevo, a obtinut numeroase burse in Austria, Bosnia, Bulgaria si Germania. A fost lector la Institutul de Literatura din Leipzig, la Universitatea din Dusseldorf si la Universitatea din Witten/Herdecke. Primul ei roman, Vultur si inger (2001), a fost tradus in 28 de limbi si distins in 2002 cu Deutscher Bucherpreis pentru cel mai bun debut. Pentru romanele si volumele sale de povestiri, i s-au decernat numeroase premii literare.
„Germania devine din ce in ce mai sexy”, titreaza revistele de specialitate, referindu-se la Juli Zeh, autoarea care a contribuit intr-o mare masura la popularizarea literaturii germane con­temporane in strainatate.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.