Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
Mama
ISBN
978-973-46-3244-2
An apariție
2013
Lună apariție
2
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Colecție
BIBLIOTECA POLIROM > Proză XX
Domenii

Mama

Autori: Pearl S. Buck
 
Traducere din limba engleza de Ioana Oprica 
 
Cea mai tradusa scriitoare americana a tuturor timpurilor si laureata a premiului Nobel pentru Literatura 1938
 
Mama este povestea unei femei aparent neinsemnate, dintr-o lume indepartata si ingropata in istorie. Romanul zugraveste intr-un limbaj viu portretul unei femei sarace dintr-o regiune rurala a Chinei. Mama cea anonima, asemenea celorlalte personaje feminine din carte, este o reprezentare a milioanelor de femei „fara chip” din spatiul rural. Pe masura ce traditiile stravechi, pe care ea insasi le urmeaza cu sfintenie, incep sa se loveasca de idealurile epocii comuniste, eroina se vede silita sa-si gaseasca echilibrul in fata noului rol pe care taranimea chineza trebuie sa-l joace.
 
„Gratie extraordinarei sale intuitii, Pearl S. Buck a patruns in mintea si in sufletul unei taranci chineze, descoperind si apoi impartasindu-ne valorile primordiale ale existentei.” (The Times Literary Supplement)
 
„Pearl S. Buck are meritul incontestabil de a fi pus in lumina vietile unor oameni nestiuti, carora le-a conferit un destin universal.” (The New York Times)
An apariție
2013
Lună apariție
2
Număr pagini
288
Tip ediție
broșată
Format
130x200
Fără comentarii


Despre autori


Pearl S. Buck s-a nascut la 26 iunie 1892 in Hillsboro, Virginia de Vest. Cum parintii ei pleaca in misionariat in China imediat dupa nasterea fetitei, aceasta invata inca din copilarie atit engleza, cit si chineza. In 1911, Pearl S. Buck este trimisa inapoi in Statele Unite, la colegiul de fete Randolph-Macon din Lynchburg, pe care il termina in 1914. Dupa colegiu se intoarce in China, in provincia rurala Anhui, unde ajunge sa stabileasca relatii de prietenie cu scriitori chinezi de renume din epoca. Revine in Statele Unite in 1934, unde se casatoreste si se stabileste definitiv. Nu se va mai intoarce niciodata in China. In anul 1929 publica romanul intitulat Vint de rasarit, vint de la apus, iar in 1931 ii apare Ogorul (Polirom, 2013), unul dintre cele mai vindute si mai citite romane americane ale deceniului. Distins cu Premiul Pulitzer, va fi transpus ulterior intr-o ecranizare de succes. Pavilionul femeilor, roman aparut in 1946, are, de asemenea, un impact puternic la public si va fi ecranizat in 2001.
In cariera sa, Pearl S. Buck a publicat numeroase alte romane, care au impus-o rapid si ferm in constiinta publicului: Mama (1933; Polirom, 2013), Alti zei (1940), Cerul Chinei (1941), Scrisoare din Beijing (1957) etc. In 1938, la mai putin de un deceniu de la debut, devine prima femeie distinsa cu Premiul Nobel pentru Literatura.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.