Traducere de Miruna Andriescu
Complet actualizat pentru această nouă ediţie, volumul de referinţă Arta de a vorbi în public oferă celor interesaţi toate informaţiile necesare pregătirii şi susţinerii unui discurs. Stephen E. Lucas îşi fundamentează demersul pe teoriile clasice şi contemporane ale retoricii, pe care le valorifică într-o manieră practică, propunând diferite activităţi pentru exersarea abilităţilor oratorice. De la alegerea subiectului şi documentare până la organizarea materialului şi maniera de prezentare, expunerile teoretice sunt sintetizate în casete şi ilustrate cu povestiri sau exemple de discursuri comentate. Atât începătorii, cât şi oratorii cu experienţă găsesc în acest volum explicaţii clare, resurse şi aplicaţii variate pe care le pot folosi pentru a-şi însuşi principiile discursurilor publice şi a deveni buni vorbitori.
- An apariție
- 2023
- Lună apariție
- 7
- Număr pagini
- 416
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Etica discursului public • Ascultarea şi gândirea critică • Analizarea publicului • Colectarea materialelor • Argumentarea ideilor • Organizarea cuprinsului unui discurs • Introducerea şi încheierea discursului • Planificarea discursului • Limbajul discursului • Folosirea materialelor vizuale auxiliare • Discursurile informative • Discursurile persuasive • Discursuri susţinute la ocazii speciale • Prezentarea online a discursului
Despre autori
Stephen E. Lucas este profesor de comunicare şi profesor Evjue‑Bascom de ştiinţe umaniste la University of Wisconsin – Madison. Este licenţiat al University of California, Santa Barbara, iar diploma de master şi titlul de doctor le‑a obţinut la Penn State University.
Este recunoscut atât pentru activitatea sa de cercetător, cât şi ca profesor. Prima sa carte, Portents of Rebellion: Rhetoric and Revolution in Philadelphia, 1765‑1766, a fost distinsă cu Golden Anniversary Award, oferit de National Communication Association, şi a fost nominalizată la premiul Pulitzer. Printre cele mai importante articole ale sale se numără „The Schism in Rhetorical Scholarship”, „The Renaissance of American Public Address: Text and Context in Rhetorical Criticism”, „The Stylistic Artistry of the Declaration of Independence” şi „The Rhetorical Ancestry of the Declaration of Independence”, pentru care a primit Golden Anniversary Monograph Award din partea National Communication Association. Cea mai recentă lucrare a sa este Words of a Century: The Top 100 American Speeches, 1900‑1999.
A primit o serie de distincţii pentru activitatea sa în domeniul educaţional, printre care Chancellor’s Award for Excellence in Teaching acordat de University of Wisconsin şi Donald Ecroyd Award din partea National Communication Association, pentru performanţe remarcabile în învăţământul superior. Apare în programul realizat de Education Video Group despre istoria discursurilor publice americane şi în documentarul despre Declaraţia de Independenţă difuzat de canalul de televiziune History.
Profesorul Lucas coordonează cursul introductiv de retorică de la University of Wisconsin – Madison încă din 1973. De‑a lungul anilor, a făcut numeroase inovaţii în domeniul pedagogiei şi a supervizat instruirea a sute de asistenţi licenţiaţi. Este membru al juriului în cele mai importante concursuri naţionale de discurs public în limba engleză desfăşurate în China, predă la numeroase universităţi din China, coordonează ateliere pentru instructorii chinezi din domeniu
și a contribuit semnificativ la introducerea cursurilor de retorică în curriculumul de limba engleză a universităților din China. Arta de a vorbi în public a fost tradusă în mai multe limbi, printre care chineză, portugheză, coreeană și japoneză. Stephen Lucas şi soţia lui, Patty, locuiesc în Madison, Wisconsin, şi au doi fii, Jeff şi Ryan. Printre pasiunile sale se numără călătoriile, sportul, arta şi fotografia.