Împotriva identității
ISBN
973-683-001-2
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
108
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Colecție
PLURAL
Domenii

Împotriva identității

Autori: Leon Wieseltier
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere si prefata de Mircea Mihaies
Wieseltier a devenit cunoscut publicului american prin faimoasele postcards dedicate acestui spatiu, articole in care imbina tehnica relatarii de calatorie cu analiza politica si culturala. Micile sale texte sint pline de sarcasm, de forta de expresie a ideii, tradind un personaj capricios si contradictoriu, din familia spirituala a lui Oscar Wilde. Mitul esential pe care il pune in joc aceasta carte este cel al lui Proteu – luat deseori ca proba suprema a elasticitatii mintii umane –, care devine un emisar al negativitatii, pretext al unei noi dezbateri despre construirea identitatii prin biologic si etnic.
An apariție
1997
Lună apariție
12
Număr pagini
108
Tip ediție
broșată
Format
106x180
Fără comentarii
Negarea lui Proteu • Impotriva identitatii • Colofon


Despre autori


Leon Wieseltier este jurnalist si scriitor american, absolvent stralucit al Universitatii Columbia din New York. A reusit sa construiasca un mit in jurul sau: controversat, capricios, provocator, dar, totodata, analist lucid si eseist rafinat in multiple directii, de la politica, la filosofie si literatura. La Editura Polirom au aparut volumul de eseuri „Impotriva identitatii” (1997) si romanul „Kaddish”.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.