Realitatea ca proiect social
ISBN
973-683-579-0
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Realitatea ca proiect social

Autori: John R. Searle
INDISPONIBIL
4,81 lei

 
Traducere de Andreea Deciu Prefata de Monica Spiridon Construita in jurul uneia dintre temele fundamentale implicite ale explorarilor autorului - potentialul constitutiv de realitate a limbajului, lucrarea demonstreaza punct cu punct ca oricarei configuratii institutionale trebuie sa-i preexiste o forma, chiar rudimentara de limbaj. In stilul sau malitios, plin de verva si in acelasi timp de o extrema rigurozitate, Searle monitorizeaza vigilent fenomene aparent banale, dar in realitate cu implicatii de anvergura, intr-o arie unde sociologia, antropologia, lingvistica, psihologia, semiotica si teoria literaturii se intilnesc cu filosofia.
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
192
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Realitatea ca proiect social • Producerea faptelor institutionale • Limbaj si realitate sociala • Teoria generala a faptelor institutionale • Capacitati preexistente si explicatia fenomenelor sociale • Exista lumea reala? • Adevar si corespondenta • Concluzie


Despre autori


John R. Searle este profesor de filosofia spiritului si a limbii la Berkeley, University of California. Printre cartile sale, republicate in tiraje impresionante si traduse in mai mult de douasprezece limbi, se numara: Speech Acts. En Essay in the Philosophy of Language, 1969; Expression and Meaning. Studies in the Theory of Speech Acts, 1979; Intentionality. An Essay in the Philosophy of Mind, 1983; Minds, Brains and Science, 1984, Foundations of Illocutionary Logic, `n colaborare cu Daniel Vanderveken, 1985; The Rediscovery of the Mind, 1995, The Construction of Social Reality, 1996; The Mistery of Conciousness, 1997; Mind, Language and Society. Philosophy in the Real World, 1988. In colectia Plural a Editurii Polirom a aparut traducerea lucrarii Realitatea ca proiect social (2000).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.