Naturales quaestiones. Științele...
ISBN
973-683-296-1
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Naturales quaestiones. Științele naturii în primul veac

Autori: Seneca
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Tudor Dinu, Vichi Eugenia Dumitru, Stefania Ferchedau, Lavinia Cuta. Editie ingrijita si note de Ioana Costa. Indice si tabla generala de materii de Tudor Dinu. „Naturales quaestiones” reprezinta un compendiu de stiinte ale naturii, in care subiectele tratate sint insotite de consideratii cu caracter moral. Apropiindu-se oarecum de Lucretiu, Seneca este in cautarea eliberarii spiritului prin cunoastere. La sfirsitul unei vieti cu ascensiuni si caderi, dupa un exil pe care nu a avut taria sa-l suporte, dupa gloria puterii efective in imperiu, aceste scrieri reprezinta implinirea spirituala. Filosofiei ii datoreaza salvarea. Filosofiei ii datoreaza darul de pe urma lasat apropiatilor sai. Filosofiei ii datoreaza, altfel spus, fericirea suprema. La un nou sfirsit de mileniu, viata si moartea lui Seneca sint exemplare.
An apariție
1999
Lună apariție
12
Număr pagini
208
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Despre fenomenele atmosferice luminoase • Despre trasnete si tunete • Despre apele terestre • Despre Nil • Despre nori • Despre vînturi • Despre cutremure • Despre comete


Despre autori


Seneca (autor)
Lucius Annaeus Seneca s-a nascut in sudul Hispaniei, la Corduba (azi Cordoba), la inceputul erei crestine; a studiat gramatica si retorica si apoi s-a indreptat spre studiul filosofiei; a locuit in Egipt, vreme de doisprezece ani, la matusa sa, care l-a ingrijit intr-o perioada de fragilitate fizica; reintors la Roma, este ales quaestor si isi dobindeste o mare faima, datorita elocintei sale; perioada fasta este intrerupta intr-un mod brutal deoarece a fost acuzat de relatii adulterine cu nepoata Imparatului Claudiu – Iulia Liulla; pedeapsa a fost trimiterea in exil, in insula Corsica; intors din exil, scrie principalele doua carti de filosofie: „Epistulae morales” si „Naturales quaestiones” (traducere romaneasca in colectia Plural Clasic a Editurii Polirom). La Editura Polirom au mai aparut: „Dialoguri I” (2004), „Dialoguri II” (2004) si „Despre binefaceri • Despre ingaduinta” (2005).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.