Mărturisirea și iertarea
ISBN
973-683-127-2
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Mărturisirea și iertarea

Autori: Jean Delumeau
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Traducere de Ingrid Ilinca

Practica si doctrina confesiunii, asa cum au fost ele promovate in catolicism, in special in evul clasic, au constituit pentru omul occidental o neincetata invitatie la cunoasterea de sine. La timpul respectiv, marturisirea detaliata si repetata a pacatelor se afla in centrul preocuparilor religioase si culturale. Totusi, numeroasele probleme ridicate de practica penitentiala de alta data i se prezinta omului de azi ca fiind extraordinar de complexe si de subtile. Autorul – cunoscut cititorilor romani prin traducerea altor citeva titluri esentiale: Frica in Occident (secolele XIV-XVIII), Pacatul si frica. Culpabilizarea in Occident (secolele XIII-XVIII), Civilizatia Renasterii, Gradina desfatarilor – le lamureste in 14 capitole ce se straduiesc sa infatiseze in termeni simpli si actuali dezbaterile care i-au pasionat, intre altii, pe Pascal, Boilleau, Bossuet si Arnaud.

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
160
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Constrîngerea confesiunii private obligatorii • Obstetrica spirituala • Confesiunea pentru a linisti • Motivele caintei • SîntetiDespre autori


Jean Delumeau a fost profesor de istorie moderna la Universitatea Paris I, director al Centrului de Istorie moderna – Paris I si profesor la College de France, Catedra de Istorie a Mentalitatilor religioase in Occidentul modern. Din 1988 este membru al Académie des Inscriptions et Belles Lettres. A scris numeroase lucrari cu privire la istoria mentalitatilor, evolutia constiintei religioase. La Editura Polirom au aparut: Pacatul si frica (doua volume; 1998), Marturisirea si iertarea (1998), Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I; 2004), Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. II; 2005) si In asteptarea zorilor. Un crestinism pentru miine (2006).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.