Datinele şi credinţele poporului...
ISBN
973-683-126-4
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
648
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Datinele şi credinţele poporului român (vol. II)

Autori: Elena Niculiță-Voronca
 

Studiu introductiv: Lucia Berdan

Editie ingrijita de: V. Durnea

Monumentala nu doar prin volumul de informatie, ci prin autenticitate si valoare de continut, lucrarea Elenei Niculita-Voronca este una dintre acele carti-tezaur ale unei culturi. Legendele, miturile, baladele, povestile etc., grupate tematic, localizate, alcatuiesc sinteza modului romanesc de a fi in istorie, poate singura in care ne putem increde, indiferenta la succesiunea de ideologii, doctrine ori ambitii trecatoare.

 

Puteți descărca gratuit forma electronică a cărții (PDF) aici. 

(Reproducerea parțială sau integrală, prin orice mijloace, a cărților incluse în Biblioteca on-line a editurii este interzisă. Nerespectarea acestei obligații constituie o încălcare a dreptului de proprietate intelectuală și se pedepsește conform legilor în vigoare.)

An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
648
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii

Sf. Mihail. Soarele si Luna. Iarna si vara. Ziua si noaptea. Viata si moartea • Tunul. Grindina. Ploaia. Serpii Cocostîrcul. Alunul. Ziua Crucei • Apa • Iarna. Omatul. Ploaia. Curcubeul. Ovidenia Sîmbata. Joia. Bautura. Iordanul. Sf. Ioan. Trif si Stratenia. Soarecii. Ursul • Primavara. Postul. Pestele. Racul. Broasca. Rata. Rachita. Sf. Gheorghe • Îmbracamintea. Seva. Sîngele • Focul • Lumina. Botezul. Cununia. Moartea Lumînarile. Ceara. Albinele • Focul • Dumnezeu. Destinul. Ceea lume. Judecata Sfîrsitul lumeiDespre autori


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.