Păcatul și frica (vol. I)
ISBN
973-683-036-5
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
472
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Colecție
PLURAL
Domenii

Păcatul și frica (vol. I)

Autori: Jean Delumeau
INDISPONIBIL
7,22 lei

 
Traducere de Ingrid Ilinca, Cora Chiriac, Mihai Ungurean si Liviu Papuc
Civilizatia occidentala a acordat, intre secolele al XIII-a si al XVIII-lea, o importanta deosebita culpabilitatii si rusinii. Constatarea acestui fapt major il determina pe Jean Delumeau sa alcatuiasca o istorie a pacatului, deci a imaginii de sine negative, intr-un spatiu si pe o secventa cronologica date. Autorul reuseste sa restituie, cu toata coerenta si dimensiunile ei cele mai largi, Frica resimtita de civilizatia europeana la inceputul timpurilor moderne.
An apariție
1998
Lună apariție
12
Număr pagini
472
Tip ediție
broșată
Format
145x225
Fără comentarii
Macabrul si pesimismul Renasterii • Dispretul fata de lume si om • De la dispretul fata de lume la dansurile macabre • Ambiguitatea macabrului • O lume pacatoasa • Un om fragil • Esecul rascumpararii • Punerea la punct a examenului de constiinta • Teritoriul confesorului • Pacatul originar • Multimea de pierzanie si sistemul pacatului • „Stînjeneala” religioasa


Despre autori


Jean Delumeau a fost profesor de istorie moderna la Universitatea Paris I, director al Centrului de Istorie moderna – Paris I si profesor la College de France, Catedra de Istorie a Mentalitatilor religioase in Occidentul modern. Din 1988 este membru al Académie des Inscriptions et Belles Lettres. A scris numeroase lucrari cu privire la istoria mentalitatilor, evolutia constiintei religioase. La Editura Polirom au aparut: Pacatul si frica (doua volume; 1998), Marturisirea si iertarea (1998), Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. I; 2004), Linistiti si ocrotiti. Sentimentul de securitate in Occidentul de altadata (vol. II; 2005) si In asteptarea zorilor. Un crestinism pentru miine (2006).


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.