Ediţia a II‑a revăzută şi adăugită
Calculatorul este folosit în prezent pe scară tot mai largă şi în domenii din cele mai diverse, de la gestionarea unor evidenţe simple, procesarea imaginilor şi realizarea de conferinţe online, pînă la urmărirea şi reglarea unor procese industriale sau dirijarea activităţii unui aeroport. Didactica predării informaticii analizează tehnicile de predare-învăţare a acestei discipline în învăţămîntul preuniversitar. Partea teoretică include noţiuni de bază specifice programării pe calculator, metode de elaborare a algoritmilor, structuri de date clasice de tipul listelor, stivelor şi cozilor, teorii legate de grafuri şi arbori. În anexe, cei interesaţi găsesc exemple suplimentare de proiecte didactice, subiecte date la examenele de bacalaureat şi admitere în învăţămîntul superior de specialitate sau la examenele de grad şi definitivat, precum şi resurse utile pentru buna desfăşurare a procesului didactic. Adăugit şi integral revizuit, volumul oferă informaţii actualizate despre metodo-logiile de predare a informaticii, venind în sprijinul profesorilor din învăţămîntul preuniversitar, dar şi al elevilor şi studenţilor care doresc să-şi aprofundeze cunoştinţele în domeniu.
- An apariție
- 2016
- Lună apariție
- 8
- Număr pagini
- 312
- Tip ediție
- broșată
- Format
- 160x235
Curriculum, instruire, evaluare • Principii didactice şi didactica formării de competenţe • Metode, tehnici şi procedee didactice • Paradigme de programare • Proiectarea algoritmilor – sortare şi căutare • Structuri de date: liste, stive, cozi • Teoria grafurilor şi a arborilor
Despre autori
Mirela Ţibu este profesor titular la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi, metodist al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, coordonator de practică pedagogică (disciplina Informatică, anul III) şi colaborator la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde a susţinut seminarele la disciplina Didactica informaticii (anul II, Secţia Informatică).