Industriile educației și noile media
ISBN
973-681-186-7
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Colecție
COLLEGIUM > Media
Domenii

Industriile educației și noile media

Autori: Pierre Moeglin
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Traducere de Adrian Staii. Multimedia, Internet, invatamint personalizat, invatamint la distanta, control al calitatii, performanta si eficacitate, autoserviciu ; iata citeva tendinte educative ce ridica astazi o intrebare esentiala : este oare educatia pe cale de a deveni o activitate industriala ca oricare alta? Voci dintre cele mai diverse sustin ca industrializarea ar putea fi o solutie de iesire din impas: o solutie industriala la o criza industriala. Dar industrializare a ce si dupa ce model? Ce produce educatia, cum, cu ce mijloace, cine beneficiaza si cine plateste? Daca se poate vorbi de industrializare, dupa ce model se realizeaza ea? Dupa cel al industriei clasice, dupa cel al serviciilor, dupa cele ale industriilor culturii si comunicarii, sau dupa un model specific, inca necunoscut pentru ca ar fi intru totul inedit? Iata citeva din problemele pe care si le pun autorii acestei carti (pentru ca, intr-adevar, este vorba mai degraba despre probleme decit despre raspunsuri definitive). Fara a fi intotdeauna de acord, ei se apleaca asupra aceleiasi realitati (sistemul de educatie si de formare din tarile dezvoltate, mai ales din Franta si Canada) si incearca sa o inteleaga supunind-o unor analize critice incrucisate.
An apariție
2003
Lună apariție
12
Număr pagini
272
Tip ediție
broșată
Format
160x235
Fără comentarii
Realitatea industriala sub semnul intrebarii • Industrializarea si particularitatile procesului de invatare • Industrii culturale si servicii educative • Ispita autodidactica in educatie • Statutul profesorului formator-mediator/ elevului-utilizator • Produse-servicii educative in afara scolii • Locurile de formare • Mizele socioeconomice ale crizei scolii


Despre autori


Pierre Moeglin, profesor de stiintele educatiei si ale comunicarii la Universitatea Paris XIII; director al Scolii de Stiinte Umanistice din Paris.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.