Cercetarea literară azi
ISBN
973-683-470-0
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Litere
Domenii

Cercetarea literară azi

Studii dedicate profesorului Paul Cornea

Autori: Liviu Papadima , Mircea Vasilescu
INDISPONIBIL
19,95 lei

 

Antologia de studii si evocari dedicata profesorului Paul Cornea la implinirea celor 75 de ani reflecta bogatia si complexitatea aspectelor si temelor de cercetare literara care l-au preocupat pe unul dintre cei mai de seama interpreti romani ai fenomenului literar. Semneaza in acest volum: Nicolae Manolescu, Eugen Negrici, Mihai Zamfir, Adrian Marino, Mircea Martin, Matei Calinescu, Solomon Marcus si altii.

An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
368
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii

Profil • Intotdeauna tinar • Multumesc • File ingalbenite • O carte, un om •Despre autori


Liviu Papadima (n. 1957) este lector la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Litere si redactor-sef al revistei Vineri, supliment lunar al saptaminalului Dilema. De acelasi autor: In livada de cremene (1981), Comediile lui I.L. Caragiale (1996), editie comentata, Caragiale, fireste (1999). Este coautor la Manualul de limba si litaratura romana, clasa a IX-a (Humanitas, 1999). A publicat la Editura Polirom Literatura si comunicare si a coordonat volumul de studii dedicate profesorului Paul Cornea - Cercetarea literara azi.


Mircea Vasilescu este lector la catedra de Istoria literaturii romane a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii bucurestene, unde tine cursuri de literatura romana (secolul al XIX­-lea) si de jurnalism cultural. In intervalul ian.1994 -­ iun. 1997 a fost lector de limba si literatura romana la Universitatea „La Sapienza“ din Roma. In 1999 si­-a luat doctoratul in filologie, cu teza Formarea sistemului de receptare in literatura romana veche si moderna. In paralel cu activitatea didactica, a desfasurat o sustinuta activitate editoriala si jurnalistica. Astfel, intre sept. 1997 si oct. 1998 a fost redactor-­sef la Editura Fundatiei Culturale Romane. Intre 1996 si 1997, in timp ce se afla in capitala Italiei, a colaborat cu postul de radio „Europa libera“. Incepand din ianuarie 1993, a fost redactor­-sef adjunct, apoi corespondent de la Roma al revistei Dilema. In prezent este redactor-­sef al revistei Dilema Veche.Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.