Melancolia descendenței
ISBN
973-683-421-2
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Colecție
COLLEGIUM > Litere
Domenii

Melancolia descendenței

O perspectivă fenomenologică asupra memoriei generice a literaturii

Autori: Monica Spiridon
INDISPONIBIL
19,95 lei

 
Publicat intr-o prima editie la Editura Cartea Romaneasca (1989), volumul s-a consacrat rapid in bibliografiile de specialitate liceale si universitare ca lucrare de referinta atit pentru studiul unor autori romani si straini importanti (Stefan Banulescu, Marin Sorescu, George Balaita, Thomas Mann, Bulgakov, Borges, Garcia Marquez, Paul Valery), cit si pentru abordarea unei chestiuni esentiale de teorie literara: originalitatea si succesoratul in creatia literara.
An apariție
2000
Lună apariție
12
Număr pagini
264
Tip ediție
broșată
Format
147x205
Fără comentarii
Nostalgia originilor • Bizant, dupa Bizant... • Antipa in lumea oglinzii • Complexul lui Iona • Eterna reintoarcere • Mastile seducatorului • Discipolul diavolului • Biblioteca Babel • Complexul lui Cervantes • Introducere in metoda lui Borges


Despre autori


Monica Spiridon este profesor universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucuresti. A publicat la Editura Polirom (2000) o editie noua a volumului Melancolia descendentei. O perspectiva fenomenologica asupra memoriei generice a literaturii.


Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.